Prima pagină » Tech » UE a adoptat o nouă legislație pentru internet. Ce prevede legea

UE a adoptat o nouă legislație pentru internet. Ce prevede legea

UE a făcut un pas mai departe pentru implementarea planului său de a crea o nouă legislație pentru internet. Această legislație ar urma să reglementeze Big Tech și internetul. Parlamentul European a fost de acord să adopte noul pachet de servicii digitale.

Pachetul constă din două acte legislative. Digital Services Act protejează drepturile utilizatorilor de internet. Digital Markets Act este conceput pentru a crea o concurență loială și deschisă în domeniul digital. Împreună, cele două legi propun un set de reguli noi pentru toate serviciile digitale, inclusiv pentru rețelele sociale și piețele online, potrivit CNET.

Membrii Parlamentului European au votat cu o majoritate covârșitoare pentru noua legislație pentru internet, marți dimineață, la Strasbourg. DSA a trecut cu 539 de voturi pentru (cu 54 împotrivă și 30 abțineri), iar DMA a trecut cu 589 voturi pentru (cu 11 împotrivă și 31 abțineri). Următorul pas în îndelungatul proces legislativ al UE este ca ambele legi să fie adoptate de Consiliul Uniunii Europene. Este posibil ca legile să intre în vigoare în toamnă.

Ursula von der Leyen a anunțat adoptarea noilor legi printr-o postare pe Twitter:


Citește și: O firmă italiană produce spyware pentru dispozitivele iOS și Android


Ce prevede noua legislație pentru internet

Cele două legi marchează cel mai mare efort de până acum al UE de a trage la răspundere Big Tech. Vor fi impuse sancțiuni uriașe pentru cei care nu se conformează. Companiile mari de tehnologie s-ar putea confrunta cu amenzi de până la 10% din veniturile lor globale, pentru încălcări ale DMA și 6% pentru încălcări DSA. Sancțiunile ar putea ajunge la miliarde de dolari.

În timp ce țările din întreaga lume se străduiesc să găsească cel mai bun mod de a reglementa internetul, Europa a dat dovadă de consecvență în acest domeniu, punând în aplicare legi care să guverneze Big Tech și să asigure drepturile utilizatorilor de internet. Nu toate aceste eforturi sunt considerate unanim a fi de succes de către companiile de tehnologie și critici. Sunt însă extrem de influente, atunci când vine vorba de modelarea politicilor companiilor de tehnologie și determinarea altor țări, inclusiv SUA, să elaboreze propria legislație pentru internet.

Există o serie de moduri în care noile legi ar putea influența acțiunile companiilor de tehnologie în următorii câțiva ani. Digital Markets Act este încercarea UE de a egala condițiile de joc între companiile de tehnologie, indiferent de dimensiune. Ar putea obliga companiile să facă aplicațiile de mesagerie interoperabile. DSA ar interzice anumite tipuri de reclame pe platforme, prevenind anunțurile direcționate adresate copiilor sau adaptate etniei sau orientării sexuale a utilizatorilor.


Citește cele mai bune știri de pe Informeria. Urmărește-ne pe Google News

Alte știri

© 2022 INFORMERIA.RO – Toate drepturile rezervate