Prima pagină » Tech » Probleme cu internetul mobil Vodafone pe litoral. Ce spune operatorul de telefonie mobilă

Probleme cu internetul mobil Vodafone pe litoral. Ce spune operatorul de telefonie mobilă

de Costin Cătălin Dumitrașcu

În perioada cea mai aglomerată a sezonului estival, sunt probleme serioase cu internetul mobil Vodafone pe litoral. Aproape toți turiștii se conectează de pe telefonul mobil și astfel se creează o supraîncărcare a sistemelor informatice ale operatorului de telefonie mobilă și internet.

Pe toate telefoanele sau routerele cu SIM Vodafone, semnalul apare la intensitate maximă, cu 5 linii din 5. Este normal, în condițiile în care în majoritatea stațiunilor, antenele de telefonie mobilă sunt la distanță mică față de unitățile de cazare și restaurante sau plaje. Problema este alta. Orice pagină de internet sau orice aplicație care folosește internetul mobil Vodafone se încarcă foarte greu, sau uneori chiar deloc, deși semnalul este maxim.


Citește și: Top 5 mituri despre mașini


Ce părere au turiștii despre aceste probleme cu internetul mobil Vodafone

“Din păcate, noi avem o activitate care presupune de multe ori și lucrul din concediu. Este drept, nu lucrăm chiar 8 ore pe zi, dar trebuie să lucrăm zilnic. Ne-am bazat pe faptul că avem abonamente business pe telefoane și chiar și un router cu internet prin cartelă SIM. Însă internetul nu mișcă deloc.

Nu semnalul este problema, avem semnalul la maxim pe toate cele trei dispozitive. Este ceva din serverele Vodafone. Sunt minute întregi în care rețeaua nu răspunde absolut deloc, nici măcar o căutare pe internet nu merge, absolut nimic.

Și atunci când își revine oarecum, merge atât de greu încât ne ia și de 2-3 ori mai mult timp să ne rezolvăm treburile. Sunt profund dezamăgit, mai ales că plătim lună de lună și ar fi normal ca serviciile plătite să fie și funcționale pe întreaga durată contractuală”, spune un turist nemulțumit de respectivele probleme cu internetul mobil Vodafone pe litoral.

Operatorul de telefonie mobilă Vodafone nu dă niciun răspuns, oferindu-se cel mult o reinițializare a echipamentelor de la distanță. Reinițializarea nu are însă niciun efect, pentru că problema nu este de la echipamente, ci de la sistemele informatice ale Vodafone.


Citește cele mai bune știri de pe Informeria. Urmărește-ne pe Google News

Alte știri

© 2022 INFORMERIA.RO – Toate drepturile rezervate