Prima pagină » Tech » Cum să dezgheți parbrizul rapid. Amestecul minune, ieftin și la îndemâna oricui

Cum să dezgheți parbrizul rapid. Amestecul minune, ieftin și la îndemâna oricui

de Costin Cătălin Dumitrașcu

Chiar dacă iarna este pe terminate, în această perioadă temperaturile rămân scăzute și în multe zone scad noaptea la valori negative. În acest anotimp, unul din cele mai incomode lucruri pentru șoferi este să deszăpezească mașina de dimineață. În cele ce urmează, vom explica cum să dezgheți parbrizul cu ajutorul a doar două ingrediente de uz casnic.

Surpriza unei dimineți geroase

Cu toții stim scenariul. Ai sperat că nu vor fi precipitații. A doua zi de dimineață te trezești, gata să pleci la serviciu, dar mașina e plină de zăpadă și gheață! Peria mare nu ajută prea mult, tot ce ai e o racletă mică și uzată și te gândești cum să dezgheți parbrizul mai repede. Timpul trece și deja ești în întârziere. Deși motorul este pornit de câteva minute, va mai dura până când acesta se va încălzi suficient de mult pentru a putea topi gheața de pe mașină.

Din fericire, avem la îndemână o soluție simplă și rapidă care ne poate ajuta în astfel de situații. Spirtul, apa și detergentul de vase sunt lucruri care pot fi găsite în aproape orice gospodărie. Acestea, amestecate, formează un lichid care dizolvă gheața de pe parbriz.

Cum să dezgheți parbrizul cu ajutorul unor ingrediente banale

Pentru a crea soluția minune avem nevoie de două părți de spirt, o parte de apă și aproximativ o lingură de detergent de vase. Amestecul se poate realiza într-o sticlă cu pulverizator, pentru o aplicare ușoară și eficientă pe suprafața parbrizului. După pulverizare, amestecul va acționa asupra gheții de pe parbriz în doar câteva secunde. Ulterior, gheața poate fi îndepărtată mult mai ușor cu racleta, sau chiar prin acționarea ștergătoarelor.

Mare atenție! Chiar dacă acum ai aflat cum să dezgheți parbrizul și poți vedea clar prin geamurile mașinii, nu uita de gheața de pe plafon! Aceasta se poate desprinde în mers și poate provoca daune sau chiar răniri. Recomandăm aplicarea acelorași metode pentru a curăța întreaga suprafață a mașinii de zăpadă și gheață.


Sursa: Antena 3


Citește cele mai bune știri de pe Informeria. Urmărește-ne pe Google News

Alte știri

© 2022 INFORMERIA.RO – Toate drepturile rezervate