Prima pagină » Sport » Un român și trei britanici – încercare de record mondial pe Marea Neagră

Un român și trei britanici – încercare de record mondial pe Marea Neagră

de Costin Cătălin Dumitrașcu

Luni seară, un român și trei britanici au pornit în ceea ce urmează a fi o călătorie legendară, în căutarea unui nou record mondial. Cei patru vor să traverseze Marea Neagră. Și asta nu oricum, ci într-o barcă cu vâsle și în doar 8 zile.

Aventurierii vor avea de înfruntat pericole majore. Deși proiectată în mod special pentru această călătorie, ei pot avea totuși probleme cu barca. Aceasta este proiectată să reziste la valuri mari și vânt puternic. Totuși, există pericolul ca barca să fie purtată de curenți în direcții nedorite. Pot ajunge în zone în care valurile sau condițiile meteo nu sunt prietenoase, sau în zona actuală de conflict militar.


Citește și: 10 alimente care reduc stresul. Ce trebuie să mănânci ca să te calmezi, fără să te îngrași


Care va fi destinația pentru un nou record mondial

Cei patru vor să ajungă la final la Batumi, în Georgia. Pentru a își atinge obiectivul, ei și-au stabilit un program extrem de dificil – fiecare va avea ture de vâslit de câte 2 ore.

Alex Dumbravă și cei trei parteneri ai săi vor încerca să traverseze Marea Neagră. Barca pe care au construit-o are o lungime de 9 metri. Spațiul de odihnă este simplu, ca un mic cort.

Este ușor de înțeles că într-un asemenea spațiu, ce va fi ocupat de 4 persoane, nu va exista prea mult spațiu pentru mese copioase. Întreaga rație de mâncare pentru cele 8 zile încape într-o simplă sacoșă.

Alături de Alex Dumbravă, vor participa la aventură și Danny, de la Universitatea Cambridge. Acolo, el reprezintă universitatea la probele de canotaj. Danny a doborât nu mai puțin de 7 recorduri mondiale până acum. Și asta în doar o singură expediție! Totuși, este prima dată când iese pe Marea Neagră, conform Pro TV.

Danny: “Cea mai mare diferență este temperatura apei, în ocean riscul cel mai mare este să te răstorni, dacă vine un val foarte mare te răstoarnă, aici pe Marea Neagră este ok”

Roland Burr, sportiv: “Noi ne antrenăm mereu, facem câte o expediție în fiecare an, dar niciodată nu ești suficient de pregătit pentru ce vei găsi pe mare”

Alex Dumbravă: “Barca este construită și proiectată să reziste la starea mării grad 9 Beaufort, valuri de 7-8 metri și vânt 70-80km/h. Dacă se răstoarnă, ea își revine în poziție pentru că partea de jos e balastată”


Citește cele mai bune știri de pe Informeria. Urmărește-ne pe Google News

Alte știri

© 2022 INFORMERIA.RO – Toate drepturile rezervate