Prima pagină » Sport » Rafael Nadal dezvăluie motivul retragerii de la Wimbledon

Rafael Nadal dezvăluie motivul retragerii de la Wimbledon

Rafael Nadal a spus că după o analiză atentă, a considerat că nu va mai putea câștiga și următoarele meciuri de la Wimbledon. A explicat că nu dorește să absenteze din circuit mai mult decât este necesar, așa că a decis să se retragă de la Wimbledon.

Rafael Nadal, în vârstă de 36 de ani, nu a mai jucat semifinala turneului de la Wimbledon, cu Nick Kyrgios. Motivul retragerii – o ruptură musculară abdominală agravată în sfertul de finală, cu jucătorul Taylor Friz.


Citește și: Noapte incendiară la Neversea. Ce au spus tinerii de acolo


De ce a renunțat Rafael Nadal la Wimbledon

Pentru a motiva decizia dificilă, Rafael a spus că e de preferat să nu își agraveze și mai mult starea de sănătate. Mai mult decât atât, Rafael Nadal a explicat că nu credea că mai era posibil să câștige încă două meciuri la Wimbledon, în starea în care se află. Dacă l-ar fi învins pe Kyrgios în semifinală, probabil urma să joace finala împotriva marelui Novak Djokovic.

Rafael Nadal: „Nu mă văd câștigând două meciuri, iar din respect față de mine însumi, nu vreau să ies pe teren nefiind suficient de competitiv. S-a confirmat că am o ruptură musculară abdominală. M-am gândit toată ziua la ce decizie să iau, dar nu cred că are sens să continui, chiar dacă de multe ori în cariera mea am încercat să îmi împing limitele.

E evident că, dacă forțez, accidentarea se va agrava. Sunt foarte trist să vă anunț că mă retrag. Am luat această decizie întrucât cred că nu pot câștiga două meciuri la rând, în aceste circumstanțe.

Nu pot să servesc. Nu e doar faptul că nu pot servi rapid, ci nici măcar nu pot să execut mișcarea normală de serviciu. Nu mă văd câștigând două meciuri, iar din respect față de mine însumi, nu vreau să ies pe teren în poziția de a nu fi suficient de competitiv pentru a-mi îndeplini obiectivul.

Cu câteva săptămâni în urmă, îmi era dificil să văd o continuare carierei mele, din cauza problemelor la picior, dar acum că lucrurile s-au îmbunătățit, nu aș vrea să îmi ruinez fericirea. Nu pot să îmi asum aceste riscuri și să stau 2-3 luni în afara competițiilor. Dacă s-ar întâmpla asta, ar fi în regulă, dar nu pot să-mi provoc eu însumi acest lucru”, a spus Rafael Nadal, citat de sport.ro.


Citește cele mai bune știri de pe Informeria. Urmărește-ne pe Google News

Alte știri

© 2022 INFORMERIA.RO – Toate drepturile rezervate