Prima pagină » Sport » Presa franceză, despre David Popovici: „E singur pe planeta sa”

Presa franceză, despre David Popovici: „E singur pe planeta sa”

de Costin Cătălin Dumitrașcu

Înotătorul român David Popovici cucerește medalie după medalie. De data aceasta, a obținut o nouă medalie de aur, la Campionatele Europene de natație de la Roma, la proba de 200 de metri liber. Presa internațională nu a ratat evenimentul și a lăudat performanțele uluitoare ale sportivului român.


Citește și: Pompierii români detașați în Franța au ajuns la capătul puterilor


Le Figaro: “Minunea din România, David Popovici”

Cotidianul francez Le Figaro, scrie că “Minunea din România, David Popovici, a devenit campion european la 200 metri liber, cu al treilea timp din istorie”. Performanțele sale sunt cu adevărat uluitoare. După ce la proba de 100 de metri liber a obținut un timp record și o medalie de aur, a obținut de data aceasta un timp de un minut, 42 de secunde și 97 de sutimi, la proba de 200 de metri liber, obținând o nouă medalie de aur.

Înaintea lui mai sunt doar doi sportivi la nivel mondial, la proba de 200 de metri liber – germanul Paul Biedermann, recordmanul mondial, cu 1 minut şi 42 de secunde şi legenda americană Michael Phelps, cu un timp de 1 minut, 42 de secunde și 96 de sutimi.

Nici Gazzetta dello Sport nu a uitat de sportivul român. Italienii spun că “David Popovici a dominat la 200 metri liber, după ce s-a impus şi la 100 metri liber”.

“Este singur pe planeta lui. Medaliat cu aur cu record mondial la 100 m liber, românul de 17 ani a dublat miza luni la 200 m liber. Câştigător într-un timp supersonic de 1’42”97, a fost cu mult înaintea elveţianului Antonio Djakovic (la 2”63) şi a austriacului Felix Auboeck (la 2”92).

Nu a existat niciodată suspans în aceşti 200 de metri. În frunte după primele două viraje, a dat un adevărat spectacol în a doua parte a cursei pentru a triumfa cu uşurinţă. Şi-a doborât propriul record mondial de juniori, precum şi cel al campionatului european. Minunea din România devine al treilea cel mai rapid om din istorie după Michael Phelps şi deţinătorul recordului mondial german Paul Biedermann (1’42″00)”, au scris francezii, potrivit Pro TV.


Citește cele mai bune știri de pe Informeria. Urmărește-ne pe Google News

Alte știri

© 2022 INFORMERIA.RO – Toate drepturile rezervate