Prima pagină » Sport » De ce nu au sărit salvamarii în apă după Anita Alvarez

De ce nu au sărit salvamarii în apă după Anita Alvarez

de Costin Cătălin Dumitrașcu

Spre încheierea probei individuale de înot artistic feminin, de la Campionatul Mondial de la Budapesta, americanca Anita Alvarez, în vârstă de 25 de ani, a leșinat și s-a scufundat la fundul bazinului, în stare de inconștiență.

Înotătoarea americană Anita Alvarez a fost salvată de către antrenoarea sa, Andrea Fuentes, în vârstă de 39 de ani. Aceasta a sărit imediat în apă după Anita, când a văzut că ceva nu e în regulă. Antrenoarea a observat situația care se putea termina cu o tragedie și a scos-o rapid la suprafața apei pe Anita Alvarez. Momentele surprinse pot fi vizualizate în galeria foto de mai sus.


Citește și: Cum scapi de mătreaţă, ieftin şi repede. Cele mai eficiente remedii naturale


De ce nu au intervenit salvamarii pentru a o salva pe Anita Alvarez

Un lucru ciudat și îngrijorător care s-a întâmplat în acest caz este că salvamarii nu au reacționat la situația de urgență. Presa internațională a dezbătut intens a doua zi lipsa de reacție a salvamarilor, care s-ar fi putut sfârși cu decesul înotătoarei Anita Alvarez.

Federația Internațională de Natație (FINA) a anunțat motivul pentru care salvamarii nu au intervenit în timp util. Conform comunicatului emis de federație, salvamarii au nevoie de aprobarea arbitrului pentru a putea interveni în astfel de situații. Însă arbitrul nu era în acel moment la fața locului, astfel încât nu își putea dădea acordul pentru intervenție. Salvamarii au sărit în bazin, dar mult prea târziu. Când salvamarii au sărit în apă după Anita Alvarez, aceasta fusese deja salvată de către antrenoarea ei.

“Potrivit regulamentelor, salvamarii pot sări în bazin doar după ce primesc aprobarea arbitrilor. E o restricție impusă pentru a evita întreruperi în timpul competiției, în cazul unor neînțelegeri. După ce antrenoarea a sărit în bazin, salvamarii, văzând gravitatea situației, nu au mai așteptat semnalul și au intervenit”, se menționează în comunicat, potrivit digisport.ro.


Citește cele mai bune știri de pe Informeria. Urmărește-ne pe Google News

Alte știri

© 2022 INFORMERIA.RO – Toate drepturile rezervate