Prima pagină » Sport » David Popovici a revenit în România. “Sunt chiar onorat să reprezint țara asta frumoasă”

David Popovici a revenit în România. “Sunt chiar onorat să reprezint țara asta frumoasă”

de Costin Cătălin Dumitrașcu

Noul campion mondial la probele de înot, la 100 de metri și la 200 de metri stil liber, David Popovici, s-a întors în România, duminică seară.

Înotătorul de 17 ani este primul sportiv care a câștigat două titluri la același campionat mondial, în ultimii 49 de ani. La aeroport a fost așteptat de ministrul sportului, Eduard Novak, dar și de mai mulți suporteri.


Citește și: David Popovici, performanță impresionantă la Campionatele Mondiale de natație


“Nu sunt obișnuit cu atât de multă lume și atâta atenție, dar sunt tot eu. Vreau să le mulțumesc tuturor românilor care m-au urmărit și care au venit să mă urmărească în persoană la Budapesta. A fost superb. Sunt chiar onorat să reprezint țara asta frumoasă și să vă simt alături de mine. Sincer. Mulțumesc”, a declarat David Popovici la conferința de presă de la aeroport.

Care este filosofia lui David Popovici

“Am vrut să devin cel mai bun din lume. Cel mai mare vis al meu din punct de vedere profesional este să devin cel mai rapid din istorie. Ar fi super dacă aș reuși într-o probă, mai super dacă reușesc în mai multe. Un alt vis este să inspir cât mai multă lume. Eu și echipa mea avem filosofia de a nu atinge niciodată perfectul, dar de a ne îndrepta cât mai mult spre el. Ținta mea este să devin zilnic o versiune mai bună. Cred că acesta este și secretul pentru o viață fericită”, a mai spus el, conform Pro TV.

David Popovici a fost întrebat ce ar alege între un premiu personal și bazine noi în țară:

“Le-aș alege pe amândouă. Sunt sigur că avem resursele necesare pentru asta. Decorațiunea va veni cu siguranță. Construirea unor noi bazine și punerea în folosință a celor deja construite este unul dintre scopurile mele clare”.


Citește cele mai bune știri de pe Informeria. Urmărește-ne pe Google News

Alte știri

© 2022 INFORMERIA.RO – Toate drepturile rezervate