Prima pagină » Sport » Alex Dumbravă și echipa sa au traversat cu succes Marea Neagră. Cât a durat expediția

Alex Dumbravă și echipa sa au traversat cu succes Marea Neagră. Cât a durat expediția

O echipă formată din românul Alex Dumbravă și încă trei britanici, Danny, Greg și Roland, au traversat Marea Neagră în 9 zile, 18 ore și 5 minute. Cei patru au navigat nu mai puțin de 592 de mile marine pe Marea Neagră.

Ei au plecat de la Mangalia, de pe litoralul românesc și au ajuns în Batumi, din Georgia, aproape 10 zile mai târziu. Pentru a reuși acest timp record la nivel mondial, programul a fost însă infernal. Românul Alex Dumbravă și cei trei britanici, Danny, Greg și Roland, au vâslit în continuu, prin rotație, potrivit Pro TV.


Citește și: FCSB schimbă sistemul. De ce ar putea trece la 4-2-3-1


Cum arată barca lui Alex Dumbravă

barca lui alex dumbrava

Barca lui Alex Dumbravă. FOTO: Facebook

Barca pe care au folosit-o măsoară aproape 9 metri în lungime. Locul de odihnă al celor patru aventurieri nu a fost mai încăpător și nici mai confortabil decât un simplu cort. Din acest motiv, nici spațiul nu a fost suficient, iar mâncarea pentru întreaga expediție a trebuit să încapă într-o sacoșă.

Pentru cei patru exploratori nu este prima dată când fac astfel de expediții pe mare. Danny face parte din echipa de canotaj a Universității Cambridge și a doborât nu mai puțin de 7 recorduri mondiale până acum. Asta s-a întâmplat în timpul unei singure expediții, în Oceanul Arctic.

Exploratorii vorbesc despre dificultățile expediției și despre ambarcațiunea utilizată:

Danny: “Cea mai mare diferență este temperatura apei, în ocean riscul cel mai mare este să te răstorni, dacă vine un val foarte mare te răstoarnă, aici pe Marea Neagră este ok”

Roland Burr, sportiv: “Noi ne antrenăm mereu, facem câte o expediție în fiecare an, dar niciodată nu ești suficient de pregătit pentru ce vei găsi pe mare”

Alex Dumbravă: “Barca este construită și proiectată să reziste la starea mării grad 9 Beaufort, valuri de 7-8 metri și vânt 70-80km/h. Dacă se răstoarnă, ea își revine în poziție pentru că partea de jos e balastată”


Citește cele mai bune știri de pe Informeria. Urmărește-ne pe Google News

Alte știri

© 2022 INFORMERIA.RO – Toate drepturile rezervate