Prima pagină » Lifestyle » Tochitură cu mămăligă. Reţeta tradiţională care face furori printre gurmanzi

Tochitură cu mămăligă. Reţeta tradiţională care face furori printre gurmanzi

de Loredana Ungureanu

Tochitură cu mămăligă. Acest fel de mâncare face furori printre gurmanzi şi numai. Poate fi un prânz săţios şi extrem de gustos, de aceea, mai jos, vă prezentăm reţeta, potrivit Click!. Cu mămăliguţă şi brânză alături, te vei bucura de gustul bucatelor tradiţionale.


Vezi şi: Fursecuri mărțișor – rețetă de martie


Tochitură cu mămăligă. Ingrediente

  • 600 g carne de porc
  • 1 lingură untură
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 3 căţei de usturoi
  • 2 linguri bulion de roşii
  • ½ linguriţă boia iute
  • 200 ml vin roşu
  • sare
  • piper

Pentru mămăligă:

  • 180-200 g mălai
  • 500 ml apă
  • 1 linguriţă sare

Pentru servit:

  • 100 g telemea, după preferinţă verdeaţă

Cum se prepară tochitura şi mămăliga

Încingi untura şi sotezi ceapa tocată şi morcovul dat prin răzătoare, câteva minute, la foc mediu. Adaugi carnea tăiată cubuleţe şi o căleşti încă 5 minute, pui bulionul, usturoiul zdrobit, torni vinul, condimentezi cu boia iute, sare şi piper, după gust. Acoperi vasul şi laşi să fiarbă la foc mediu, până ce carnea este complet gătită şi sosul s-a îngroşat.

Între timp, dai în clocot apa pentru mămăligă, adaugi sarea, mălaiul „în ploaie“ şi amesteci cu un tel pară. Laşi să fiarbă la foc mic, 15-20 de minute, amestecând ocazional.

Serveşti tochitura caldă, cu mămăligă şi telemea rasă. Decorezi cu verdeaţă proaspăt tocată.

Trucuri pentru o mămăligă gustoasă

  1. Sarea este opțională, dar dă gust bun și ajută mălaiul să se înmoaie mai bine. Așa că pune un vârf de cuțit de sare în apă, înainte să adaugi mălaiul.
  2. Mălaiul se pune în apa fierbinte, cu puțin timp înainte să înceapă să fiarbă, și se amestecă energic cu un tel, să nu rămână cocoloașe. Mămăliga se amestecă tot timpul după ce ai pus mălaiul la fiert, să se înmoaie uniform.
  3. În timp ce mălaiul fierbe, imediat după ce a dat în clocot se poate adăuga o ceșcuță de lapte cald sau o bucățică de unt. Grăsimea din lapte și din unt vor face mămăliga mai savuroasă.

Citește cele mai bune știri de pe Informeria. Urmărește-ne pe Google News

Alte știri

© 2022 INFORMERIA.RO – Toate drepturile rezervate