Prima pagină » Lifestyle » Sfântul Ilie 2022. Tradiții, superstiții și obiceiuri. Ce nu ai voie să faci pe 20 iulie. E mare păcat

Sfântul Ilie 2022. Tradiții, superstiții și obiceiuri. Ce nu ai voie să faci pe 20 iulie. E mare păcat

de Emma N Matei

Sfântul Ilie 2022. Astăzi îți explicăm ce tradiții, superstiții și obiceiuri trebuie să respecți neapărat în data de 20 iulie, anul acesta. E mare păcat dacă încalci aceste reguli. Ce nu ai voie să faci?

Este una dintre sărbătorile notate cu cruce roșie în calendar. Creștinii ortodocși îl pomenesc în fiecare an pe Sfântul Prooroc Ilie în ziua de 20 iulie. Este și singura zi de sărbătoare de acest tip din luna iulie.


Citește și: Ce trebuie să mănânci când te doare capul. Alimentele care acționează ca un ibuprofen natural


Sfântul Ilie 2022. Tradiții, superstiții și obiceiuri

Anul acesta, ziua Sfântului Ilie pică într-o miercuri. Este un praznic de o importanță majoră pentru creștinii ortodocși. Pe 20 iulie 2022, nu se face dezlegare la pește, așa că rămâne în continuare considerată o zi de post.

Se spune că trebuie să faci fapte bune, să îi ierți pe cei care ți-au greșit și să te rogi. Este interzis cu desăvârșire să arunci vorbe de ocară, să ai gânduri necurate sau să nu ții cont de curățenia trupească.

Sfântul Ilie 2022. Conform obiceiurilor din popor, se spune că trebuie să mergi la biserică, să sfințești alimente pe care să le dai apoi de pomană pentru sufletul morților. Printre acestea trebuie să se afle neapărat și fructe.

Ca să ai parte de belșug, trebuie să scuturi un măr din curte, deoarece este considerat pomul sfântului Ilie. Fructele care cad din el se dau apoi de pomană copiilor. Așa vei atrage sporul, bogăția și norocul în casa ta.

Ce nu ai voie să faci pe 20 iulie. E mare păcat!

Sfântul Ilie 2022. Cei care au meri în curte, dar nu respectă acest obicei, îl înfurie pe sfânt. Asupra lor se va abate o furtună cu tunete, fulgere și grindină, conform Kanal D.

Se mai spune că trebuie să duci la slujba de la biserică și busuioc, ca să ai noroc și să fii ferit de rele. Femeile care îl duc la sfințit îl pun apoi la ars și îl lasă până când devine cenușă, pe care o folosesc apoi ca leac terapeutic.

Tot în ziua de 20 iulie se culeg și plantele de leac, care se pun apoi la uscat. Cei care vor să fie sănătoși tot anul trebuie să mănânce fructe proaspete. Abia de acum încolo ai voie să mănânci mere, în special din cele sfințite de preot în biserică.

Sursă foto: EVZ.


Citește cele mai bune știri de pe Informeria. Urmărește-ne pe Google News

Alte știri

© 2022 INFORMERIA.RO – Toate drepturile rezervate