Prima pagină » Lifestyle » Jucăria Huggy Wuggy. Ce greșeală fac părinții care o cumpără

Jucăria Huggy Wuggy. Ce greșeală fac părinții care o cumpără

Huggy Wuggy este o jucărie creată după un faimos joc de groază. Deși inițial poate părea o jucărie drăgălașă și inofensivă, mai multe detalii ascunse pot aduce în casă mai multe probleme decât am putea crede.

Jucăria Huggy Wuggy face apel, prin design, la sentimente declanșate de frica primordială, frica de pericol imediat, frica de moarte. Astfel, deși la prima vedere este doar o jucărie ca oricare alta, poate avea efecte nedorite, potrivit Pro TV.


Citește și: Încrețiturile de pe unghii – ce sunt și când trebuie să apelezi la medic


Psihoterapeutul Anda Păcurar explică:

“Cei care creează astfel de jucării înfricoșătoare se bazează pe studii. […] Scopul lor este: cum să ajungem la cât mai mulți oameni și foarte repede și prin mecanisme simple. Și atunci te duci la frica primordială, iar frica primordială este legată de pericol, de moarte, exact asta accesează și nu ai cum să nu prinzi pe toată lumea”.

Ce vede un copil la jucăria Huggy Wuggy

“Din păcate, prima dată vede o creatură drăgălașă afectuoasă, ne dăm seama și din numele ei, până la urmă nevoia oricărui copil, nevoia emoțională de bază e de a aparține și, apoi, de a fi semnificativ. Dar de a aparține e primordială, el are nevoie de îmbrățișări, de afecțiune și numele și aparența păpușii , așa, de la distanță, cu brațe lungi și mai ales că poate fi și înaltă cât un copil, arată, cum spunem noi în psihologie, „conținut”. Și, atunci, dezvoltă mecanismul acesta ambivalent, când ești atras de cineva care îți transmite siguranță și afecțiune și, de fapt, când te apropii, te poate răni, destructura emoțional, îți poate face cel mai rău lucru posibil. Lucru care a exploatat și în trecut prin povești, doar că acum e mult mai grav, pentru că aceste păpuși sunt însoțite de imagini, de jocuri, de jucării”, spune Anda Păcurar despre jucăria Huggy Wuggy.

“Din păcate, din toate jocurile și păpușile pe care le-am văzut și care accesează fricile copiilor și le dezvoltă și le intensifică această jucărie, de departe mi se pare cea mai îngoriztoare, nu doar creatură, dar și concept cumva, cu joc, cu tot. Toate personajele sunt create pentru a produce o suferință complexă și de lungă durată. Înțeleg scopul comercial, o astfel de jucărie devine virală, toată lumea o cumpără. Oamenii nu știu exact ce cumpără, ce face jucăria, se cumpără pentru că este la modă. Se creează acest lucru, am sentimentul că a fost foarte bine gândit tot jocul, exact pe o psihologie profundă la nivelul emoțiilor profunde. Trece de partea noastră rațională, de aceea cei mai mulți părinți nu știu despre ce e vorba, nu îi interesează, pentru ei e doar o jucărie urâtă. Dar jucăria asta se duce în zone de emoții primare”.


Citește cele mai bune știri de pe Informeria. Urmărește-ne pe Google News

Alte știri

© 2022 INFORMERIA.RO – Toate drepturile rezervate