Prima pagină » Lifestyle » Cum scapi de mătreaţă, ieftin şi repede. Cele mai eficiente remedii naturale

Cum scapi de mătreaţă, ieftin şi repede. Cele mai eficiente remedii naturale

de Loredana Ungureanu

Cum scapi de mătreaţă, ieftin şi repede. Multă lume se confruntă cu această problemă a scalpului, care pe lângă faptul că este inestetică, poate provoca şi mâncărimi. Dacă şi tu suferi din această cauză, mai jos vă prezentăm cele mai eficiente remedii naturale.


Citeşte şi: Dieta Mihaelei Rădulescu. Cum a slăbit vedeta 32 de kilograme: „Mâncam exact ce-mi recomandase doctorul”


Cum scapi de mătreaţă. Lămâia, alimentul cheie

Lămâia este un inamic extrem de puternic pentru mătreaţă, mai ales în combinaţie cu alte substanţe.

Cum scapi de mătreaţă. Ceai verde şi lămâie

Specialiştii spun că ceaiul verde cu lămâie are proprietăţi antimicrobiene şi te poate scăpa de mătreaţă şi îţi calmează scalpul iritat. Pentru a obţine soluţia minune trebuie să amesteci o jumătate de ceaşca de ceai verde foarte concentrat, cu zeama de la o lămâie.

Aplică acest amestec pe scalp, înainte de a te spăla pe cap, şi las-o să acţioneze timp de 30 de minute. După ce te clăteşti, spală părul în mod normal. Pentru efecte eficiente, aplică acest tratament de două ori pe săptămână.

Cum scapi de mătreaţă. Oţet de bere şi lămâie

Lămâia, în combinaţie cu oţetul de bere, luptă de asemenea împotriva mătreţii. Amestecă patru linguri de oţet de mere şi două linguri de zeamă de lămâie. Aplică această soluţie pe scalpul tău folosind vată sau un disc demachiant. După aceea, clăteşte cu apă şi lasă părul să se usuce. Această combinaţie trebuie poate fi folosită după fiecare spălare a părului, până când vei scapa de mătreaţă.

Cum scapi de mătreaţă. Iaurt şi lămâie

Amestecă zeama de la o lămâie cu două linguri de iaurt şi o lingură de miere naturală, iar apoi aplică acest amestec pe tot scalpul şi lasă-l să acţioneze timp de 20 de minute. Clăteşte foarte bine părul după aceea. Aplica amestecul de 2-3 ori pe săptămână, pentru a scăpa rapid de mătreaţă, potrivit Cumsa.ro.

Cum scapi de mătreaţă. Ulei de migdale şi zeamă de lămâie

Pentru a aplica pe scalp, este nevoie să faci o soluţie din patru linguri de migdale încălzit, două linguri de zeamă de lămâie, dar şi şase picături de ulei esenţial de arbore de ceai. Aplică acest amestec pe scalp înainte de a te spăla şi lasă-l să acţioneze timp de 20 de minute. Apoi clăteşte extrem de bine şi repetă operaţiunea de două ori pe săptămână.

Cum scapi de mătreaţă. Bicarbonat de sodiu şi lămâie

Poţi face o soluţie din două linguri de bicarbonat de sodiu şi trei linguri de zeamă de lămâie. Aplică acest amestec pe scalp şi lasă-l să acţioneze timp de cinci minute, după care clăteşti extrem de bine.

Cum scapi de mătreaţă. Ulei de cocos şi lămâie

Pentru a prepara această soluţie vei avea nevoie de două linguri de ulei de cocos încălzit şi două linguri de zeamă de lămâie. Amestecă bine şi aplică pe scalp, masându-l uşor. După ce îl laşi să acţioneze timp de 20 de minute, clăteşte foarte bine.

Cum scapi de mătreaţă. Oţetul este eficient

Pune două căni de oţet şi o cană de apă într-o cratiţă, pe care o pui pe foc până ce amestecul va da în clocot. Lasă amestecul să se răcească şi foloseşte-l pentru a îţi curăţa scalpul. După aceea, clăteşte folosind apă şi sampon. Experţii recomandă să faci acest lucru dimineaţa, pentru că oţetul nu îţi va usca părul şi va îndeparta senzaţia de mâncărime.


Citește cele mai bune știri de pe Informeria. Urmărește-ne pe Google News

Alte știri

© 2022 INFORMERIA.RO – Toate drepturile rezervate