Prima pagină » Lifestyle » Cum să slăbești rapid și ușor. Rețeta minune

Cum să slăbești rapid și ușor. Rețeta minune

de Costin Cătălin Dumitrașcu

Te gândești cum să slăbești? În vremurile moderne, kilogramele în plus și chiar obezitatea sunt probleme din ce în ce mai des întâlnite. Stilul modern de viață, mai ales pentru adulții cu un loc de muncă, impune de cele mai multe ori o perioadă zilnică îndelungată de repaos total.

După ce plecăm de la locul de muncă ne urcăm în mașină. Odată ajunși acasă ne confruntăm cu problemele gospodăriei, iar pentru mișcare nu prea mai rămâne deloc timp. Locul de muncă ocupă uneori atât de mult timp, încât și mâncarea gătită devine o raritate. O înlocuim cu fast-food, produse de panificație și tot felul de alte alimente care potolesc foamea, dar ne trag în jos la capitolul sănătate.


Citește și: Ce trebuie să mănânci când te doare capul. Alimentele care acționează ca un ibuprofen natural


Cum să slăbești

Dacă nu știi cum să slăbești, în cele ce urmează vom prezenta o dietă care funcționează mereu și care este flexibilă și potrivită pentru oricine.

cum să slăbești

Mișcarea este cea mai importantă, dacă nu știi cum să slăbești. FOTO: Pixabay

DIMINEAȚA – o omletă din 2 ouă întregi + 8 felii de roșie + 60g de pâine de casă. Omleta se prepară fără ulei, sau cu un strop de ulei întins pe tigaie cu un șervețel, doar cât să nu se lipească. Pâinea va fi obligatoriu cântărită cu un cântar de bucătărie. Nici mai mult, nici mai puțin, fix 60 de grame de pâine. Este și singura porție de pâine permisă zilnic.

Gustarea de dimineață – câteva bucăți de miez de nucă, sau migdale, alune fără sare, un fruct (măr, pară) etc.

PRÂNZUL – aici există mai multe variante. Poate fi o salată verde cu roșii, caș și castraveți, cu puțin oțet sau suc de lămâie (300g în total). Poate fi piept de pui la cuptor (150g) cu cartofi la cuptor (150g) și o salată, fără pâine, sau în loc de pui, pește la cuptor.

Gustarea de după-amiază – la fel ca cea de dimineață

CINA – de obicei ceva ușor – 150g de mămăligă cu 150g de brânză Făgăraș, sau câțiva ficăței de pui cu brânză dietetică. Se pot pune și roșii sau castraveți și ceapă.

Însă cel mai important lucru pentru dietă este mișcarea. Cel puțin 30 de minute în fiecare zi, indiferent de tipul de mișcare – poate fi gimnastică în casă, o plimbare pe stradă, exerciții la sală, înot, alergare, sport. Astfel asigurăm arderea caloriilor și pentru că dieta scade numărul de calorii, în scurt timp corpul va începe să ardă din grăsimi.

Pentru motivare, se poate face un tabel cu un grafic, unde să ne notăm greutatea măsurată în fiecare zi. Greutatea se măsoară fără haine, la prima oră a dimineții, înainte de a mânca sau a bea orice.


Citește cele mai bune știri de pe Informeria. Urmărește-ne pe Google News

Alte știri

© 2022 INFORMERIA.RO – Toate drepturile rezervate