Prima pagină » Lifestyle » Clătite pufoase. Cea mai simplă rețetă

Clătite pufoase. Cea mai simplă rețetă

de Costin Cătălin Dumitrașcu

Clătite pufoase și fragede. Le-ai mâncat în oraș, sau poate la restaurant în vacanță. Te-ai gândit ca le poți face și acasă? În cele ce urmează îți vom dezvălui secretul unor clătite fragede și pufoase, ce pot fi preparate acasă cu ușurință.

Aceasta este rețeta lui Chef Paul Bocuse. Sunt clătite franțuzești, sau crêpes, așa cum sunt denumite în limba franceză. Deși este un preparat simplu, multă lume greșește – de multe ori le prăjesc prea puțin și sunt necoapte.


Citește și: Cât timp se fierbe, de fapt, porumbul. Trucul gospodinelor de la țară


Sfaturi pentru clătite perfecte

Unul din detaliile importante este că nu trebuie să folosim apă minerală sau sifon. Clătitele se prepară doar cu lapte, după cum recomandă site-ul Savori Urbane.

Alte detalii importante pentru a face niște clătite extraordinare:

  • Trebuie respectate cu strictețe proporțiile și cantitățile
  • Se adaugă neapărat și puțină sare
  • Nu trebuie pus neapărat zahăr
  • Se folosește numai lapte rece
  • Dacă aluatul are cocoloașe, acesta se poate strecura
  • Cele mai bune tigăi sunt cele anti-lipire, groase
  • Se folosește puțin ulei pentru prăjire
  • Se prăjesc rapid, la foc mare sau mediu-mare
Clătite pufoase. Cea mai simplă rețetă

Clătite pufoase și gustoase

Tipărește
Porții: 12 Timp de preparare: Timp de gătire:
Date nutriționale 200 Calorii 20 grams Grăsimi
Notă 5.0/5
( 1 voturi )

INGREDIENTE

  • 3 ouă
  • 250g făină albă
  • 500ml lapte rece
  • Sare
  • 50g unt
  • ulei
  • umplutură - gem, creme, brânză etc.

INSTRUCȚIUNI

Se cerne făina într-un castron mai mare. Peste făină, se sparg ouăle. Se presară un praf de sare. Se toarnă aproximativ o treime din lapte, apoi se amestecă aluatul bine de tot, până se obține o pastă groasă. Peste această pastă, se pune untul. Se amestecă mai departe energic, adăugând treptat și restul de lapte.

Dacă se observă, totuși, prezența unor cocoloașe, se strecoară aluatul printr-o sită fină. Nu se apasă aluatul, se lasă să curgă de la sine. Aluatul poate fi amestecat și cu ajutorul unui mixer electric de mână.

Aluatul se lasă apoi la frigider aproximativ jumătate de oră. După jumătate de oră, se scoate din frigider și se amestecă din nou.

Se pune tigaia la încins, la foc maxim. După ce tigaia s-a încins bine, se toarnă o picătură de ulei și se întinde în tigaie. Cu polonicul, se toarnă aluat în tigaie, apoi se rotește tigaia pentru ca aluatul să acopere în totalitate fundul tigăii. Stratul de aluat trebuie să fie mai subțire, nu este bine să fie gros.

Pentru a verifica stadiul de prăjire, se desprind marginile cu o spatulă și se verifică partea de jos a aluatului. Atunci când începe să se rumenească, se întoarce clătita.

Din cantitățile prezentate vor ieși aproximativ 12 clătite fragede și pufoase. După preparare, se umplu după preferințe și se servesc calde.


Citește cele mai bune știri de pe Informeria. Urmărește-ne pe Google News

Alte știri

© 2022 INFORMERIA.RO – Toate drepturile rezervate