Prima pagină » Lifestyle » Cât timp se fierbe, de fapt, porumbul. Trucul gospodinelor de la țară

Cât timp se fierbe, de fapt, porumbul. Trucul gospodinelor de la țară

de Emma N Matei

Vara este unul dintre cele mai consumate alimente, împreună cu pepenele roșu sau înghețata. Însă, puțini știu cât timp se fierbe corect porumbul. Astăzi îți explicăm ce truc util folosesc gospodinele de la țară, atunci când îl prepară, dar și care este greșeala pe care o fac mulți în timp ce fierb știuleții.

Este delicios, ușor de făcut și foarte sănătos. Are vitamine și ajută digestia, dar trebuie să știi câteva lucruri esențiale dacă vrei să faci în casă porumb fiert.


Citește și: Ce trebuie să mănânci când te doare capul. Alimentele care acționează ca un ibuprofen natural


Cât timp se fierbe în mod corect porumbul?

Poate fi făcut și copt, dar cel mai la îndemână este cel fiert. Atunci când alegi știuleții, indiferent dacă îi cumperi din magazin sau de la piață, trebuie să îi alegi pe cei cu boabele destul de moi, dar nici prea fragede. Dacă sunt niște boabe moi și lăptoase, este un porumb prea fraged.

După ce cureți știuleții, se păstrează frunzele. Acestea se pun în oală, sub porumb, dar și peste acesta. Se lasă loc deasupra ca să poată fierbe fără să dea pe dinafară. O greșeală pe care o fac mulți este să pună sare în apă. Dacă faci asta, știuletele se întărește prea tare și rezultatul nu va mai fi unul strălucit.

Cât timp se fierbe porumbul? Din momentul în care clocotește bine apa, se mai lasă porumbul la fiert timp de maximum 15 minute, apoi se încearcă cu o furculiță. Dacă intră ușor în el, se oprește focul și se scot știuleții din apa în care au stat. Dacă rămân prea mult timp în apa fiartă, se pot acri sau se înmoaie prea rău. Tocmai de aceea este bine să faci o cantitate rezonabilă de porumb fiert pe care să îl mănânci imediat ce se răcește.

Poate fi servit cu un praf de sare, dar unii pun și unt, arome, boia sau piper. Porumbul fiert aduce numeroase beneficii pentru organism, conform Substanțial.ro. Conține o cantitate mare de antioxidanți, care ajută ochii, înlesnesc absorbția mineralelor în corp și scad riscul apariției bolilor diverticulare.


Citește cele mai bune știri de pe Informeria. Urmărește-ne pe Google News

Alte știri

© 2022 INFORMERIA.RO – Toate drepturile rezervate