Prima pagină » Lifestyle » Calendar ortodox 7 iulie 2022. Sărbătoare cu cruce neagră. Ce sfinți sunt pomeniți joi?

Calendar ortodox 7 iulie 2022. Sărbătoare cu cruce neagră. Ce sfinți sunt pomeniți joi?

de Emma N Matei

Calendar ortodox 7 iulie 2022. Sărbătoare cu cruce neagră la români. Ce sfinți importanți sunt pomeniți de creștinii ortodocși din țara noastră în ziua de joi?

Luna lui Cuptor, așa cum mai este numită în popor luna iulie, este plină de sărbători cu cruce neagră, dar și de tradiții, obiceiuri și superstiții pe care trebuie neapărat să le respecți dacă vrei să îți meargă bine.


Citește și: Se dau bani pentru români! Milioane de pensionari vor primi 700 de lei în luna iulie. Care sunt condițiile pe care trebuie să le respecte


Calendar ortodox 7 iulie 2022. Sărbătoare cu cruce neagră

Creștin ortodocșii îi pomenesc în această zi pe fânta Mare Muceniță Chiriachi, Sfântul Cuvios Toma din Maleon, Sfântul Cuvios Acachie, Sfântul Mucenic Evanghel, dar și Cinstirea Icoanei Maicii Domnului „Vlahernskaya” (Vlahernitissa).

Sfânta Chiriachi a reușit să înfrunte păgânătatea, a refuzat să accepte întunericul și să facă compromisuri. Și-a păstrat vie credința în Mântuitorul Iisus Hristos, a renunțat la toate plăcerile lumii pământene și a trăit alături de Dumnezeu, făcând voia lui, conform Fresh24.

Calendar ortodox 7 iulie 2022. Părinții Sfintei Chiriachi își doriseră foarte mult un copil, iar Dumnezeu le-a ascultat rugile și le-a dăruit o fiică într-o zi de Duminică. De aceea, ei au ales acest nume deosebit. În limba greacă, “Chiriachi” înseamnă Ziua Domnului, adică Duminica.

Atunci când împăratul Dioclețian a început să îi prigonească pe creștini, ea nu a renunțat la credință și la iubirea pentru Dumnezeu. Când a văzut că sfânta nu cedează, împăratul le-a dat ordin soldaților să o bată crunt și să o tortureze.

Calendar ortodox 7 iulie 2022. Însă, animalele sălbatice refuzau să o muște, iar focul se stingea brusc când încercau să o ardă. În cele din urmă, Sfânta Chiriachi a murit prin tăierea capului.

În această zi, este bine să fii cumpătat, să nu arunci vorbe de ocară sau să ai gânduri întunecate. Poți mulțumi sfinților pentru lucrurile bune pe care le ai în viața ta sau poți cere ajutorul sfinților pomeniți pe 7 iulie.


Citește cele mai bune știri de pe Informeria. Urmărește-ne pe Google News

Alte știri

© 2022 INFORMERIA.RO – Toate drepturile rezervate