Prima pagină » Lifestyle » Calendar ortodox 4 mai 2022. Ce sfântă sărbătoresc românii? Alimentele interzise miercuri

Calendar ortodox 4 mai 2022. Ce sfântă sărbătoresc românii? Alimentele interzise miercuri

de Emma N Matei

Calendar ortodox 4 mai 2022. Ce sfântă sărbătoresc românii în această zi? Care sunt alimentele interzise miercuri? Regulile pe care trebuie să le respecte creștinii ortodocși.

Sfânta Muceniță Pelaghia s-a născut într-o familie înstărită. Însă, atunci când urma să devină mireasă, a decis să se boteze în credința întru Hristos. Logodnicul ei a fost atât de disperat din cauza acestei decizii, încât a decis să își pună capăt zilelor. Mama ei a fost și ea distrusă de durere, temându-se că întreaga familie va avea de suferit din această cauză.

Calendar ortodox 4 mai 2022. Ce sfântă sărbătoresc românii?

Când a aflat ce a făcut tânăra, împăratul Dioclețian a dat ordin să fie supusă unor chinuri cumplite, ca să se lepede de Iisus Hristos. Pentru că nu a vrut să accepte acest lucru, a fost încins un cuptor de aramă, în care Sfânta Muceniță Pelaghia a intrat singură, nu înainte de a-și face sfânta cruce.

Calendar ortodox 4 mai 2022. A ales să moară creștină, în numele credinței în Dumnezeu, decât să fie chinuită toată viața și să nu i se permită să își respecte religia. Dincolo de tradițiile stabilite de Biserica Ortodoxă Română, pe care creștinii ortodocși din țara noastră le respectă cu sfințenie, mai sunt și unele obiceiuri și superstiții de care se spune că trebuie să ții neapărat cont, ca să îți meargă bine.


Citește și: Horoscop 4 mai 2022. Zodia Leu are parte de tensiuni în familie


Conform Fresh24, trebuie să porți haine în culorile galben, albastru sau mov, dacă vrei să ai parte de noroc. Cei care pleacă la drum cu treabă sau în călătorii de plăcere, vor avea parte de belșug. Le va merge bine pe toate planurile în această zi.

Calendar ortodox 4 mai 2022. Pentru că Sfânta Muceniță Pelaghia este sărbătorită într-o zi de miercuri, este zi de post. Așadar, este interzis cu desăvârșire să mănânci carne, lapte sau ouă. Însă, este dezlegare la pește și la fructe de mare.

Acest aliment este unul cu o însemnătate deosebită. În anumite zile se dă dezlegare la pește pentru că Iisus Hristos l-a consumat adesea, ba chiar i-a hrănit și pe alții cu el, peștele regăsindu-se și în minunile biblice.


Citește cele mai bune știri de pe Informeria. Urmărește-ne pe Google News

Alte știri

© 2022 INFORMERIA.RO – Toate drepturile rezervate