Prima pagină » Lifestyle » Calendar ortodox 26 iunie 2022. Sărbătoare cu cruce roșie. Ce este interzis să faci duminică? Rugăciunea care te vindecă de boală

Calendar ortodox 26 iunie 2022. Sărbătoare cu cruce roșie. Ce este interzis să faci duminică? Rugăciunea care te vindecă de boală

de Emma N Matei

Calendar ortodox 26 iunie 2022. Astăzi este sărbătoare cu cruce roșie, iar românii creștin ortodocși îl pomenesc pe un sfânt important. Ce este, de fapt, interzis să faci duminică. Află acum și ce rugăciune trebuie să rostești neapărat în această zi, ca să te vindeci de boală.

Sfântul Cuvios David din Tesalonic este considerat drept ocrotitorul celor bolnavi și un mare făcător de minuni. Rugăciunea rostită către acest sfânt în ziua de 26 iunie 2022.


Citește și: Postul Sfinților Petru și Pavel 2022. Ce este interzis să faci în această perioadă. Rugăciunea care te apără de rele


Calendar ortodox 26 iunie 2022. Sărbătoare cu cruce roșie

Sfântul s-a născut în Tesalonic, Grecia. A trăit în secolul al VI-lea și s-a călugărit de tânăr, la Mănăstirea Sfinților Mucenici Teodor și Mercurie, conform crestinortodox.ro. După o perioadă, și-a făcut un loc de pustnicie din creanga unui migdal. Aici a rezistat timp de trei ani, perioadă în care a îndurat ploile, zăpezile și căldura.

În cele din urmă, un înger i-a poruncit să meargă și să stea într-o chilie. A primit darul de a izgonii diavolii, precum și de a-i vindeca pe cei bolnavi.

Calendar ortodox 26 iunie 2022. Când urma să fie numit eparh al Tesalonicului, Sfântul Cuvios David a ajuns în fața împăratului, care i-a pus în palme cărbuni aprinși și tămâie. În mod miraculos, a putut să tămâieze așa timp de o oră, fără să aibă răni în palme. Conform RTV, sfântul și-a dat ultima suflare în anul 540.

Ce este interzis să faci duminică? Rugăciunea care te vindecă de boală

Calendar ortodox 26 iunie 2022. Fiind sărbătoare cu cruce roșie, este interzis cu desăvârșire să muncești în casă sau în curte. Nu se sapă, nu se spală, nu se coase și nu se țese, nu se lucrează pământul de la câmp sau grădina. De asemenea, trebuie să ținem cont că suntem încă în postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel, până pe 29 iunie 2022.

Calendar ortodox 26 iunie 2022. În data de 26 iunie este interzis să faci nuntă și este și dezlegare la pește. Această zi de duminică este cea de-a doua Duminică după Rusalii, numită și Duminica Sfinților Romani. Rostește rugăciunea de mai jos ca să te apere de boală:

“Întru tine părinte cu osârdie s-a mântuit cel după chip; că luând crucea ai urmat lui Hristos; şi lucrând ai învăţat să nu se uite la trup, că este trecător; ci să poarte grijă de suflet, de lucrul cel nemuritor. Pentru aceasta şi cu îngerii împreună se bucură, Preacuvioase Părinte David, duhul tău. Amin!”


Citește cele mai bune știri de pe Informeria. Urmărește-ne pe Google News

Alte știri

© 2022 INFORMERIA.RO – Toate drepturile rezervate