Prima pagină » Lifestyle » Calendar ortodox 24 mai 2022. Ce români își sărbătoresc onomastica? Rugăciunea zilei

Calendar ortodox 24 mai 2022. Ce români își sărbătoresc onomastica? Rugăciunea zilei

de Emma N Matei

Calendar ortodox 24 mai 2022. Creștinii ortodocși din țara noastră sărbătoresc în această zi un sfânt al cărui nume îl poartă mulți români. Despre cine este vorba și care este rugăciunea zilei? Trebuie neapărat să o rostești ca să te apere de rele.

În data de 24 mai 2022, Biserica Ortodoxă Română îl pomenește pe Sfântul Cuvios Mihail Mărturisitorul, cel care a fost episcopul Sinadei. El a trăit în secolul al IX-lea și a dus o viață curată și feciorelnică, încă din frageda pruncie. Datorită acestui lucru a fost ales mai târziu pentru rolul de episcop al Sinadei, fiind sfințit în această funcție de către Patriarhul Tarasie.


Citește și: Se dau 250 de lei pentru milioane de pensionari! Banii intră direct pe card de la 1 iunie 2022


Calendar ortodox 24 mai 2022. Ce români își sărbătoresc onomastica?

Când a domnit împăratul Leon Armeanul, Sfântul Cuvios Mihail Mărturisitorul a fost dat jos din scaunul său episcopal și apoi a fost exilat, din cauză că nu a vrut să renunțe la cinstirea icoanelor. Tot în această zi, creștinii ortodocși o pomenesc și pe Sfânta Maria lui Cleopa, cea purtătoare de mir, dar și pe Sfântul Mucenic Salona Romanul și pe Sfântul Mucenic Seluc.

Calendar ortodox 24 mai 2022. Semnificația numelui Mihail

Mihail, Mihai și Mihaela sunt nume care provin la origine dintr-o expresie ebraică ce se traduce prin “Cel/Cea care este asemenea lui Dumnezeu”. Cei care sunt botezați astfel au o minte curioasă, sunt firi creative și dornice să descopere mereu ceva nou.

Calendar ortodox 24 mai 2022. Rugăciunea zilei

Dacă vrei să fii protejat de rele, trebuie să aprinzi o lumânare, apoi să citești cu voce tare această rugăciune, conform Fresh24.

“Îndreptător credinţei şi chip blândeţilor, învăţător înfrânării te-a arătat pe tine turmei tale adevărul lucrurilor. Pentru aceasta ai câştigat cu smerenia cele înalte, cu sărăcia cele bogate. Părinte Ierarhe Mihail, roagă pe Hristos Dumnezeu ca să mântuiască sufletele noastre. Amin.”


Citește cele mai bune știri de pe Informeria. Urmărește-ne pe Google News

Alte știri

© 2022 INFORMERIA.RO – Toate drepturile rezervate