Prima pagină » Lifestyle » Calendar ortodox 2 iunie 2022. Sărbătoare cu cruce roșie. Ce este interzis să faci de Înălțarea Domnului

Calendar ortodox 2 iunie 2022. Sărbătoare cu cruce roșie. Ce este interzis să faci de Înălțarea Domnului

de Emma N Matei

Calendar ortodox 2 iunie 2022. Astăzi este sărbătoare cu cruce roșie pentru creștinii ortodocși. Ce este interzis să faci de Înălțarea Domnului? Românii respectă numeroase tradiții, superstiții și obiceiuri în această zi.

Astăzi se împlinesc 40 de zile de la Învierea Domnului. Înălțarea Domnului mai este cunoscută și ca Ispasul sau Paștele Cailor. Este ultima zi în care se mai pot înroși ouă până la Paștele viitor.


Citește și: Horoscop săptămânal 30 mai – 5 iunie 2022. Pericol pentru 4 zodii. Secretele din trecut le dau viața peste cap


Calendar ortodox 2 iunie 2022. Sărbătoare cu cruce roșie

În data de 2 iunie 2022 se țin slujbe de pomenire ale eroilor. Creștinii ortodocși țin această sărbătoare încă din secolul al IV-lea. Înălțarea firii Sale omenești reprezintă ridicarea firii umane la cea divină. Conform Sfântului Ioan Hrisostom spunea că firea umană “a trecut mai presus de îngeri, s-a înălţat peste arhangheli, peste heruvimi şi serafimi şi nu s-a oprit până ce a şezut pe tronul lui Dumnezeu”, conform Antena 3.

Calendar ortodox 2 iunie 2022. În cele 40 de zile după Învierea Domnului, Iisus Hristos le-a demonstrat ucenicilor săi că s-a întâmplat această minune. Când s-au terminat aceste zile, a mers în Ierusalim și s-a înălțat la cer sub privirile acestora. Astăzi trebuie neapărat să te saluți folosind formulările “Hristos s-a Înălţat!” şi “Adevărat s-a Înălţat!”.

Se spune că trebuie să te “bați” cu leuștean ca să fii protejat de toate relele și de boli. De asemenea, pentru că este o sărbătoare cu cruce roșie în calendar, este interzis să muncești în casă, în gospodărie sau la câmp. Nu se spală, nu se calcă și nu se lucrează pământul.

Rugăciunea pe care trebuie să o spui astăzi ca să îți meargă bine

Calendar ortodox 2 iunie 2022. “Stăpâne Doamne Iisuse Hristoase, Cel Ce, pogorându-Te din cer la cele de pe pământ ca om, ai înălţat, ca un Dumnezeu milostiv, firea noastră cea căzută, Cel Care apoi ai străbătut tăria cerului şi ne-ai unit pe noi cu Tatăl, la Tine cădem cu smerenie şi ne rugăm, Mântuitorule: trimite peste noi toţi Duhul Tău cel dătător de har, de lumină, de iubire şi de pace lăuntrică!

Goneşte de la noi, ticăloşii, gândurile rele care ne tulbură, căci ştii, Cunoscătorule de inimi, cât de mare este războiul lăuntric la care suntem supuşi. Vindecă rănile noastre sufleteşti şi luminează ochii cugetelor noastre!

Tu ştii că însetează de Tine inimile noastre ca un pământ uscat! Aşadar, trimite harul Tău, Doamne, ca să ne sature foamea şi să ne adape setea, căci pe Tine Te dorim şi de Tine însetăm, Lumina Adevărului, Dătătorul mântuirii.

Ajută-ne, Doamne, să ne trezim din somnul greu al păcatului şi să ne înălţăm cugetele şi simţirile noastre la cer, pentru a ne împărtăşi şi noi de bucuria veacului ce va să fie. Amin!”


Citește cele mai bune știri de pe Informeria. Urmărește-ne pe Google News

Alte știri

© 2022 INFORMERIA.RO – Toate drepturile rezervate