Prima pagină » Lifestyle » Alimentele interzise în Vinerea Mare. E mare păcat dacă le pui astăzi pe masă

Alimentele interzise în Vinerea Mare. E mare păcat dacă le pui astăzi pe masă

de Emma N Matei

Astăzi este Vinerea Mare, una dintre cele mai importante zile din Săptămâna Patimilor. Creștinii ortodocși trebuie să respecte numeroase reguli, inclusiv unele alimentare. Care sunt, de fapt, lucrurile interzise? Nu ai voie deloc să le pui pe masă.

Vinerea Mare este o zi plină de reguli stricte. Trebuie neapărat să le respecți dacă vrei să ții departe de casă și de familie necazurile și bolile. Dacă le încalci, vei atrage asupra ta și a celor dragi numai probleme.


Citește și: Horoscop de Paște 2022. Trei zodii au parte de noroc și de belșug de sărbătorile pascale


Alimentele interzise în Vinerea Mare. E mare păcat dacă le pui astăzi pe masă

Ziua aceasta, numită și Vinerea Patimilor, este chiar ziua în care Mântuitorul Iisus Hristos a fost răstignit și a murit pe cruce pentru omenire.

În această zi, în Vinerea Mare, nu trebuie să muncești sub nicio formă în gospodărie. Este interzis cu desăvârșire să speli, să coși, să gătești sau să faci alte munci pe lângă casă. Dacă încalci această regulă, nu vei avea spor în nimic și vei trece prin probleme mari în restul anului.

Nici ouăle nu se vopsesc anul acesta pe 22 aprilie. Dacă nu ai apucat să faci asta ieri, în Joia Mare, o mai poți face doar mâine. Gospodarii care locuiesc la țară nu au voie să sacrifice păsări sau animale, conform Ziarul Unirea.

În Vinerea Mare se ține post negru, fără apă și mâncare, ca să atragi sporul și sănătatea pentru familia ta. Nu este bine nici să te tunzi în ziua aceasta. În cazul în care pui totuși masa, sub nicio formă nu ai voie să mănânci urzici sau consumi oțet. Iisus Hristos a fost torturat cu aceste alimente atunci când se afla pe cruce și le-a cerut ajutorul soldaților.

Tot astăzi, în Vinerea Mare, se face trecerea pe sub masă, în biserică. Se spune că cei care fac acest gest vor fi protejați de Dumnezeu și li se vor îndeplini toate dorințele.


Citește cele mai bune știri de pe Informeria. Urmărește-ne pe Google News

Alte știri

© 2022 INFORMERIA.RO – Toate drepturile rezervate