Această rețetă de ciorbă de pui îmi amintește și mă duce cu gândul la copilărie deoarece a fost realizată de cea mai importantă persoană din viața mea, de mama.
Astăzi, o pot realiza și eu deoarece este o rețetă de ciorbă de pui simplă, delicioasă, cu legume cunoscute de către toți pofticioșii.
Citește și: Ciorbă de cartofi cu carne – cea mai simplă și gustoasă rețetă
Rețetă de ciorbă tradițională de pui
În următoarele rânduri veți afla lista de ingrediente, modul de preparare și un secret pentru un gust de savoare.
Lista de ingrediente:
- 500 grame de pulpe inferioare de pui/puteți să folosiți și piept de pui,
- 1 ceapă,
- 1 ardei de mărime medie,
- 1 morcov de mărime medie,
- fidea,
- bulion,
- delicat de pui,
- 1 ou,
- pătrunjel.
Citește și: Gogoși pufoase ca la bunica acasă. Trucul secret ca să iasă perfecte
Mod de preparare:
Într-o cratiță se pune apă la fiert timp de 5-6 minute. Se spală pulpele/pieptul de pui foarte bine și se adaugă peste apa pusă la fiert.
Lăsăm pulpele să fiarbă timp de 6-7 minute. După ce au fiert pulpele, se adaugă ceapa tăiată mărunt. Ceapa se lasă la fiert timp de 5 minute. După ce au trecut cele 5 minute, se adaugă celelalte legume, ardeiul și morcovul. Între timp se adaugă 2 linguri de delicat și 1 cub de delicat de legume, cubul se adaugă pentru cei care doresc să mănânce puțin mai sărat. Se lasă legumele la fiert pentru încă 5 minute.
După ce s-au fiert toate legumele, se adaugă fideaua, nu se adaugă foarte multă deoarece își dublează volumul în timpul fierberii. Fideaua se lasă la fiert timp de 10 minute, în timp ce se adaugă jumătate de cană de bulion.
Citește și: Ardei umpluți ca la bunica acasă, rețeta tradițională
Trucul secret ca să iasă ciorba de pui delicioasă
În ultimele 3 minute, până să oprim focul, se bate 1 ou și se adaugă peste ciorba de pui. Acest secret mi-a fost împărtășit de către mama mea și vă asigur că nu o să regretați.
După ce ați adăugat oul peste ciorba, se oprește focul și se adaugă pătrunjelul proaspăt.
Această rețetă este una dintre mâncărurile mele preferate pe care mama mea le-a făcea când eram copilaș, acum am posibilitatea să o realizez și eu și să mă bucur, atât de gust, cât și de mirosul deosebit al acestui preparat.
Poftă bună și spor la gătit, bucătărese deosebite!
Sursă foto: Canva PRO