Ciorbă de cartofi cu carne – cea mai simplă și gustoasă rețetă

by Estera Stoian

Una din rețetele care mă duc cu gândul la copilărie și la casa bunicilor de la țară este ciorba de cartofi cu carne de porc si leuștean. Aceasta este una dintre cele mai simple rețete, este o ciorbiță deosebit de gustoasă ce merită încercată.

Românii sunt fani ai ciorbelor. Fiecare regiune a țării are o anumită preferință, când vine vorba despre acest preparat culinar. Indiferent dacă sunt mai dulci sau acre, ciorbele sunt mereu o alegere excelentă, indiferent de anotimp.

Rețetă de ciorbă de cartofi cu carne

De la ciorba de burtă la cea de varză, de fasole cu ciolan, la cea rădăuțeană, cea de pește sau această ciorbă clasică, de cartofi cu carne de porc și leuștean, cu siguranță acest preparat va face furori printre invitați la orice masă.

Propunerea noastră de astăzi este una sățioasă, delicioasă și ușor de preparat, chiar și de către bucătarii începători. Dacă urmezi indicațiile noastre, pas cu pas, vei avea la final o mâncare extrem de gustoasă!

Lista de ingrediente:

Ingredientele sunt:

  • 2 cepe mari
  • 2 ardei grași
  • 3 morcovi de mărime medie
  • O jumătate de rădăcină de pătrunjel
  • O jumătate de țelină
  • Vreo 6-7 cartofi
  • Carne de porc
  • Sare
  • Leuștean
  • 4-5 linguri de ulei
  • 2 linguri de bulion
  • Apă

Mod de preparare ciorbă de cartofi cu carne:

Iată cum se prepară această rețetă de ciorbă! Mai întâi curățam și tocăm legumele în cubulețe de mărime medie. După ce am curățat, respectiv tocat ceapa, ardeiul, morcovii, rădăcina de pătrunjel, țelina și cartofii, le punem la călit cu câteva linguri de ulei și sare, după gust. După ce legumele s-au înmuiat cât de cât, adăugam apa pentru a avea o consistență mai subțire.

Într-un alt vas, fierbem carnea de porc pe care mai apoi o tăiem în bucățele medii și o adăugăm în ciorbiță. Lăsăm la fiert până când toate legumele sunt pătrunse, implicit carnea și apoi adăugăm 2 linguri de bulion. Mai lăsam aproximativ 5 minute la fiert, după care adăugăm leuștean proaspăt, spălat și tocat. Ciorbița este gata. Se poate servi cu smântănă sau fără, după gust. De asemenea, are o savoare și mai mare dacă o consumi alături de o mămăligă caldă și niște ardei iuți.

Vă urez spor la gătit și poftă mare!

Sursă foto: Informeria.ro

You may also like