Această rețetă de chiftele este simplă, ușoară și folosită în orice sezon, cât și la aperitive. În următoarele rânduri vei afla care sunt ingredientele folosite și modul de preparare al chiftelelor.
Chiftelele se pot mânca împreună cu cartofi, piure și alte garnituri, fiind o rețetă tradițională se găsește în casa fiecărui român, atât în ziua de sărbătoare, cât și în zilele în care ești obosit și dorești să gătești un preparat rapid.
Cum se prepară cea mai simplă și gustoasă rețetă de chiftele, ca la bunica acasă
Toți oamenii vor să mănânce chifte pufoase, crocante și care se fac foarte rapid și simplu. Această rețetă am învățat-o de la bunica mea și vreau să vi-o transmit cu scopul de a realizat un preparat delicios.
Această rețetă de chiftele a fost motivul pentru care gătesc chiftele în fiecare lună, te vei îndrăgosti într-o clipă de acest preparat culinar și nu te vei putea opri din mâncat.
Se realizează din ingrediente foarte simple pe care orice iubitor de mâncare le are în bucătărie.
Lista de ingrediente:
- 500 grame de carne de porc tocată,
- 1 ceapă,
- 3 căței de usturoi,
- pătrunjel,
- 5 grame de piper,
- 10 grame de sare,
- 10 grame de delicat,
- făină.
Mod de preparare:
Se pune ceapa și usturoiul la călit peste care se adaugă sarea, piperul și delicatul, și se lasă timp de 3-4 minute la foc mediu, până își schimbă culoarea. După ce s-au călit legumele, le adăugăm într-un bol împreună cu carnea de porc, cu pătrunjelul și ouăle, amestecându-le foarte bine.
Se fac biluțe din amestec, de circa 10 grame. Aceste biluțe se dau prin făină. După ce s-au dat prin făină, se pun la prăjit la foc mic, timp de 2-3 minute pe fiecare parte.
Cel mai important este să nu fie focul foarte mare deoarece se vor arde.
Această rețetă de chiftele este foarte simplă și gustoasă, iar legumele care au fost călite dau un gust nemaipomenit chiftelelor.
Poftă bună și spor la gătit!
Sursă foto: Canva PRO