Ardei umpluți ca la bunica acasă, rețeta tradițională

de Sara Manole

Vrei să afli cum să faci niște ardei umpluți delicioși, chiar ca la bunica acasă? Astăzi îți prezentăm rețeta tradițională, care ne amintește de gustul copilăriei.

Acest preparat trebuie încercat de către toți pofticioșii și nu trebuie să lipsească din casă. Se realizează foarte ușor și gustul este nemaipomenit. Această rețetă se poate folosi în orice sezon, chiar și în zilele în care dorești să mănânci ceva mai deosebit, tradițional.  Acești ardei pot fi umpluți atât cu carne de porc, vită, cât și cu carne de pasăre, deoarece o sa fie la fel de buni.

Cum să faci ardei umpluți ca la bunica acasă

De fiecare dată când aud ardei umpluți mă gândesc la copilărie, la acea mâncare tradițională făcută de bunica care nu poate să fie înlocuită cu niciun fast-food. Mâncarea tradițională este cea mai bună și pe care orice român o preferă în orice zi, la orice oră.

Orice mâncare făcută acasă este mult mai sănătoasă decât cele comandate sau făcute în restaurant. În următoarele rânduri vei afla care sunt ingredientele folosite și modul de preparare al ardeilor.

Listă de ingrediente:

  • 10 ardei grași, de mărime medie,
  • 500 grame carne de porc tocată sau amestec de vită și porc,
  • 2 cepe,
  • o cană de orez,
  • o lingură de sare,
  • o lingură de piper,
  • jumătate de legătură de pătrunjel,
  • 2 ouă,
  • 10 grame de unt,
  • o lingură de făină,
  • o cană de bulion/suc de roșii.

Mod de preparare:

Se pune ceapa la călit, la foc mediu timp de 2 minute. După ce s-a călit ceapa, adăugăm într-un bol carnea tocată de porc, ceapa călită, orezul, sarea, piperul, pătrunjelul și ouăle, amestecându-le foarte bine.

Umplem ardeii grași cu amestecul și îi lăsăm deoparte până facem sosul.

Într-o cratită punem 10 grame de unt și îl lăsăm la topit. După ce s-a topit untul, se adaugă lingura de făină, împreună cu cana de bulion/suc de roșii, amestecând treptat timp de 5 minute.

După ce am realizat sosul, peste acesta se pun ardeii umpluți și se completează cu apă. Se lasă la foc mediu timp de 45-50 de minute până seacă apa și rămâne doar sosul.

Această rețetă este foarte ușor de realizat și este extrem de delicioasă. Vă doresc poftă bună și spor la gătit, cât mai multe preparate delicioase!

Sursă foto: Canva PRO

Alte recomandări