Prima pagină » Actualitate » Vor fi anunțate măsurile de sprijin pentru fermieri. Ce spune Petre Daea

Vor fi anunțate măsurile de sprijin pentru fermieri. Ce spune Petre Daea

de Costin Cătălin Dumitrașcu

Joi, Ministerul Agriculturii va face publice măsurile de sprijin pentru fermieri, ce vor fi luate pentru a se încerca rezolvarea situației dezastruoase din domeniu. Petre Daea a spus că este profund îngrijorat de situația actuală a fermierilor.

Întrebat despre cheltuielile din ce în ce mai mari ale fermierilor și dacă aceștia și-au transmis nemulțumirile, Petre Daea a spus că “Nu mi-au spus…. dar o știu! Chiar dacă nu-mi spune că-l doare, îi simt durerea! Noi venim cu forme de sprijin pentru producţiile afectate. Mâine după-amiază voi anunţa pachetul de măsuri pentru fermierii afectaţi de secetă”.

Ministrul agriculturii spune că cea mai gravă situație este în județul Vrancea, unde este cea mai serioasă secetă de pe teritoriul țării. Asta “deşi avem în proiect canalul Siret-Bărăgan, un obiectiv de investiţii foarte important care a îngheţat ca lucrare din 2020. Ar fi ajutat la irigarea a 475.000 de hectare”, a explicat ministrul, citat de Digi 24. După Vrancea, cele mai afectate județe sunt Galați și Buzău.


Citește și: Intră în funcțiune sistemul de trasabilitate a deșeurilor. Ce spune Tanczos Barna


Ce spune Petre Daea despre măsurile de sprijin pentru fermieri

Ministrul a mai spus că fermierii nu se vor opri din lucru și că ministerul va veni cu măsurile de sprijin pentru fermieri. Întrebat despre prețul pâinii, Daea a zis că plătește pe o pâine între 2,5 și 4,5 lei, “dar aş plăti şi 5-6 lei, pentru că ştiu că se produce greu”. Petre Daea a spus că peste 60% din grâu a fost deja recoltat.

“Guvernul a aprobat suma necesară pentru acordarea subvenţiei pentru acciza la motorină, iar actul normativ pleacă astăzi la Monitorul Oficial. La rugămintea mea, domnul prim-ministru a dat sarcină celor care asigură Secretariatul Guvernului ca acest act normativ să apară în Monitorul Oficial cât mai repede cu putinţă”, a menționat ministrul.

Banii urmează să ajungă către fermieri în următoarele zile, suma totală fiind de 337 de milioane de lei.


Citește cele mai bune știri de pe Informeria. Urmărește-ne pe Google News

Alte știri

© 2022 INFORMERIA.RO – Toate drepturile rezervate