Prima pagină » Actualitate » Un autocar a intrat într-o casă, în Maramureș. Cum au fost salvați pasagerii

Un autocar a intrat într-o casă, în Maramureș. Cum au fost salvați pasagerii

Ieri, 5 iulie 2022, un autocar a intrat într-o casă. Șoferul unui autocar cu 51 de pasageri polonezi a pierdut controlul volanului, pe Drumul Național 18, pe raza localității Moisei. Mașina de mare tonaj s-a izbit violent de colțul casei, trecând prin gardul acesteia.

Autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie, au anunțat cei de la Centrul Infotrafic.


Citește și: Accident rutier mortal în Dolj. Ce s-a întâmplat


Un autocar a intrat într-o casă. Ce s-a întâmplat

“În urma impactului, mai multe persoane acuză dureri, fiind investigate medical la faţa locului, nu se cunoaşte momentan numărul exact al acestora. Din acest motiv, a fost activat Planul Roşu de Intervenţie”, menţionează Pro TV.

Ulterior producerii accidentului, circulația rutieră s-a desfășurat pe un singur sens, alternativ, sub dirijarea polițiștilor.

În urma accidentului în care un autocar a intrat într-o casă, 8 persoane au fost transportate la spital. Restul pasagerilor au fost preluați de către alt autocar, care a fost pus la dispoziția lor de autoritățile locale. Li s-a oferit și cazare la o pensiune din zonă.

autocarul a fost complet distrus după accidentul din Maramureș. FOTO: Facebook

Autocarul a fost complet distrus după accidentul din Maramureș. FOTO: Facebook

Au fost în total 6 victime. Una dintre aceasta, șoferul, se afla în stop cardio-respirator. Alte 3 persoane au fost transportate la CPU Borșa. 2 oameni au primit îngrijiri la locul producerii accidentului.

Din păcate, pentru șoferul autocarului nu s-a mai putut face nimic. Pasagerii aflați în autocar la momentul producerii accidentului au declarat că ar fi observat înainte de accident că șoferului i s-ar fi făcut rău. Imediat după aceasta, mașina a virat dreapta și acel autocar a intrat într-o casă de la marginea drumului.

Turist polonez: “Am fost în autocar cu restul pasagerilor și, la un moment dat, am simțit că sunt ceva probleme, pentru că autobuzul a luat-o brusc spre dreapta, și-am ajuns în casă.”

Vecin: “Şoferul era cu capul pe volan şi un om a spart geamurile şi cu scări îi ajuta să coboare. Au tot coborât oameni, toţi speriaţi”

Localnic: “Am auzit o bubuitură şi am fugit repede în drum, am văzut autocarul în casă şi am spart geamurile să ajutăm turiştii”

O familie cu doi copii locuiește în acea casă. Din fericire, nimeni din casă nu a fost rănit.

Proprietara casei: “Am auzit o bubuitură şi am alergat repede sus, pentru că am crezut că e cutremur. Am auzit că urlă multă lume şi am alergat să-mi caut copiii”.


Citește cele mai bune știri de pe Informeria. Urmărește-ne pe Google News

Alte știri

© 2022 INFORMERIA.RO – Toate drepturile rezervate