Prima pagină » Actualitate » Trupa Compact a pierdut un membru

Trupa Compact a pierdut un membru

de Costin Cătălin Dumitrașcu

Un membru din trupa Compact a decedat, vineri, 24 iunie 2022. Toboșarul Leluț Vasilescu se alăturase trupei după concertele din vara anului 1981.

Trupa Compact B a postat pe pagina lor oficială de Facebook un mesaj prin care îi aduc un ultim omagiu lui Leluț Vasilescu: “Colegi de 40 de ani, am locuit 20 de ani în aceeaşi cameră, am cântat mii de spectacole împreună… acum simt un gol în suflet, dar sunt liniştit că a plecat într-o lume mai bună. Dragul meu prieten Leluț Vasilescu, drum bun!”.


Citește și: Spitalul Aleșd, din Bihor, a luat foc. Sistemul medical la un pas de o nouă tragedie


Prin ce s-a remarcat Leluț Vasilescu, din trupa Compact

Primarul municipiului Câmpia Turzii, al cărui cetățean de onoare era și Leluț Vasilescu, a scris și el un mesaj de rămas bun:

“Am aflat cu profundă tristeţe despre trecerea la cele veşnice a unui om extraordinar şi un muzician desăvârşit, prietenul meu, Leluţ Vasilescu. Membru fondator al trupei Compact, Leluţ Vasilescu a avut o carieră de succes şi o viaţă frumoasă de familie. În urma lui, rămân frumoasele melodii pe care generaţii întregi le-au fredonat şi de care ne vom bucura, cu nostalgie, în continuare! Cetăţean de onoare al Municipiului Câmpia Turzii, Leluţ Vasilescu a promovat, cu drag şi mândrie, oraşul în care s-a născut, iar pentru el, Câmpia Turzii era, mereu, locul unde revenea cu drag de fiecare dată”, transmite cu durere primarul Dorin Lojigan, potrivit Digi 24.

Trupa Compact a fost o formație muzicală de rock clasic, din România. Trupa a fost înființată în anul 1977, în orașul Cluj. A fost fondată de răposatul Teo Peter și de către chitaristul solo Constantin „Costi” Cămărășan, împreună cu Manoliu Marian.

Printre piesele muzicale de renume lansate de trupa Compact se numără “Fata din vis”, “O altă zi”, “Jocul Ielelor”, “Călător Spre Infinit”.


Citește cele mai bune știri de pe Informeria. Urmărește-ne pe Google News

Alte știri

© 2022 INFORMERIA.RO – Toate drepturile rezervate