Prima pagină » Actualitate » Transportatorii de mărfuri și persoane vor primi un ajutor de stat

Transportatorii de mărfuri și persoane vor primi un ajutor de stat

Miercuri, a fost aprobat de către guvern un memorandum care va permite acordarea unui ajutor de stat pentru operatorii economici care se ocupă cu transport de mărfuri și persoane. Bugetul total va fi în valoare de 300 de milioane de lei și va fi acordat sub formă de grant. Ajutorul va fi acordat operatorilor economici pentru a diminua efectele creșterii prețurilor carburanților. Anunțul a fost făcut de către Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Executivului, potrivit G4 Media.

“Guvernul va acorda un ajutor de stat operatorilor care efectuează transport rutier de mărfuri și transport persoane”

“A fost aprobat memorandumul cu tema ‘Încadrarea schemei de ajutor de stat pentru compensarea prețului la combustibil generat de conflictul armat din Ucraina în politicile economico-bugetare și financiare ale statului român’. Guvernul va acorda un ajutor de stat operatorilor care efectuează transport rutier de mărfuri și transport persoane. Ajutorul va compensa creșterea prețurilor la combustibil. Acest ajutor, care va fi acordat sub formă de grant, are un buget total de 300 de milioane de lei, valoarea fiind de 50 de bani pe fiecare litru de combustibil achiziționat în limita a 100.000 de euro pentru fiecare firmă, în total, numărul de beneficiari fiind 3.000 în fiecare an”, a spus Dan Cărbunaru.


Citește și: Vouchere sociale pentru 3 milioane de români cu venituri mici


Purtătorul de cuvânt a explicat că acest ajutor de stat va fi acordat până la sfârșitul lui 2023. Programul va fi finanțat din bugetul de stat, de către Ministerul Transporturilor.

“Este o măsură care face parte din pachetul ‘Sprijin pentru România’, lansat în urmă cu o lună de prim-ministrul Nicolae Ciucă, alături de liderii coaliției, un pachet în valoare de 17,3 miliarde de lei, din care 60% sunt direcționate în favoarea susținerii economiei”, declară purtătorul de cuvânt al Executivului.

Prețurile la combustibili au crescut până la valori record de la începutul anului. Aceste creșteri de prețuri au pus foarte mari presiuni pe operatorii economici care se ocupă cu transport de mărfuri și persoane. O mare parte din cheltuielile unor astfel de companii pleacă lunar spre carburanții utilizați în mașinile de transport. Astfel, chiar și o creștere ușoară a prețurilor are efecte negative. O mărire a prețurilor cum am văzut în acest an poate reprezenta o adevărată catastrofă. Poate duce chiar către faliment, fără primirea unui ajutor de stat.


Citește cele mai bune știri de pe Informeria. Urmărește-ne pe Google News

Alte știri

© 2022 INFORMERIA.RO – Toate drepturile rezervate