Prima pagină » Actualitate » Stațiunea Mamaia rămâne fără turiști. Care sunt motivele

Stațiunea Mamaia rămâne fără turiști. Care sunt motivele

de Costin Cătălin Dumitrașcu

Sezonul estival 2022 a adus mari surprize pe litoralul românesc, în special pentru stațiunea Mamaia. Aici, numărul turiștilor a scăzut dramatic în acest an. Plajele sunt goale, iar parcările sunt ocupate cu doar câteva mașini fiecare. Nici la restaurante situația nu este mai plăcută. Ospătarii încearcă să atragă oamenii care se plimbă pe faleză, dar nu mulți dintre turiști se și așază la o masă, relatează ProTV.


Citește și: Protest al bicicliștilor la Iași, față de prețul combustibililor


Care sunt motivele pentru care stațiunea Mamaia rămâne fără turiști

Cu toate acestea, hotelierii nu țin cont de situația reală și cresc prețurile, chiar dacă numărul potențialilor clienți este în continuă scădere. Față de aceeași perioadă a lui 2021, hotelierii au înregistrat pierderi de aproximativ 20 la sută în stațiunea Mamaia.

Până acum, stațiunea Mamaia era foarte aglomerată. La fel ca în alte stațiuni, abia se găsea un loc printre cearșafuri, iar cei care ajungeau mai târziu pe plajă, nu mai găseau loc. Acum, lucrurile s-au schimbat.

Turistă: “Chiar ne-am mirat, pentru că în alți ani și pe la televizor, am văzut, era foarte aglomerat, erau ca și furnicile aici”.

Turistă: “Este foarte aspru nisipul, este tăios”.

Turist: “Arată rău, arată rău”.

Nisipul este de o calitate mult inferioară față de ceea ce ar trebui să fie, în stațiunea Mamaia. Mulți turiști au căutat zone cu nisip mai fin și mai confortabil. Mai mulți din cei care aveau plajele în concesiune, au renunțat la contracte. Apele Române spun că există cel puțin nouă astfel de companii.

Încă alte 23 de zone de plajă sunt libere. Patronii care le dețin au rețineri în legătură cu continuarea afacerii în locațiile respective.

Nici la terase situația nu este diferită. Majoritatea din stațiunea Mamaia sunt goale. Șef de sală de restaurant: “Deocamdată, suferim. Față de anul trecut vânzările sunt mult mai mici. Dacă am zece mese din 300”.

Situația este aceeași și în parcări. Explicația nu e complicată – există parcări unde se cer chiar și 96 de lei pe zi pentru un singur loc de parcare. Costurile creează probleme și hotelierilor: “Stațiunea Mamaia se află anul acesta, pentru prima oară dintr-un lung șir de ani, într-o ușoară scădere. Există întradevăr niște hoteluri care din cauza costurilor foarte mari au crescut prețurile foarte mult și acestea sunt hotelurile care au scădere”.


Citește cele mai bune știri de pe Informeria. Urmărește-ne pe Google News

Alte știri

© 2022 INFORMERIA.RO – Toate drepturile rezervate