Prima pagină » Actualitate » Situație complicată la TAROM. Ce spune Sorin Grindeanu despre soarta companiei

Situație complicată la TAROM. Ce spune Sorin Grindeanu despre soarta companiei

Situația companiei naționale TAROM a devenit de-a lungul timpului din ce în ce mai complicată. Sorin Grindeanu a spus că ar fi recomandat ca această companie să continue planul de restructurare creat în colaborare cu Comisia Europeană. În caz contrar, am putea asista la ultimele momente ale companiei. Afirmațiile ministrului au fost făcute în cadrul Conferinței Anuale și Adunării Generale a Asociației Aeroporturilor din România.


Citește și: O stea supranumită “Earendel” poate fi cea mai îndepărtată stea văzută până acum


Sorin Grindeanu: “90% din personalul TAROM să fie personal navigant și 10% personal suport. Nu invers”

“Știm cu toții că situația nu e cea mai fericită – și nici nu trebuie să ascundem gunoiul sub preș – nu e cea mai fericită la TAROM. TAROM-ul trebuie să-şi continue planul pe care l-a agreat cu Comisia Europeană și pe care trebuie să-l urmărească, așa, citând din clasici în viață, pas cu pas, astfel încât să poată să salveze compania, pentru că despre asta e vorba. Nu există scenarii gri în ceea ce înseamnă TAROM, ori se reușește a fi salvată, ori va avea soarta, din păcate, a altor companii din Europa.

Din câte știu, cel puțin în zona de est a Europei, au mai rămas în picioare două companii naționale – TAROM și LOT. În rest, cam toate au intrat în faliment. Dar nu doar în estul Europei. Avem exemplul recent al Alitalia. De aceea, pe zona aceasta de TAROM, trebuie să își urmărească foarte bine acest plan. Atunci există o șansă, iar una din componente înseamnă ca 90% din personalul TAROM să fie personal navigant și 10% personal suport. Nu invers.

“Așa trebuie să ajungă. Nu e chiar invers, dar nici departe nu sunt. Eu am avut o discuție în urmă cu 2-3 săptămâni cu d-na comisar Vestager pe două componente. Atât pe TAROM, cât și pe CFR Marfă. Pe TAROM lucrurile sunt mai clare, pentru că planul de restructurare este acceptat. Mai trebuiau să trimită câteva clarificări pe care TAROM le-a trimis la Comisie, deci este acceptat acest plan de restructurare”, menționează Grindeanu, potrivit Digi 24.


Citește cele mai bune știri de pe Informeria. Urmărește-ne pe Google News

Alte știri

© 2022 INFORMERIA.RO – Toate drepturile rezervate