Prima pagină » Actualitate » Se dau bani pentru români! Milioane de pensionari vor primi 700 de lei în luna iulie. Care sunt condițiile pe care trebuie să le respecte

Se dau bani pentru români! Milioane de pensionari vor primi 700 de lei în luna iulie. Care sunt condițiile pe care trebuie să le respecte

de Emma N Matei

Se dau bani pentru români! Aproximativ trei milioane de pensionari vor primi 700 de lei de la stat, în luna iulie. Astăzi îți explicăm care sunt condițiile pe care trebuie să le respecți dacă vrei să încasezi această sumă.

Statul român oferă un nou sprijin financiar pentru pensionari. Decizia luată de Guvern a fost reglementată oficial printr-o Ordonanță de urgență. Acum s-a aflat și cine sunt cei vizați, de fapt.


Citește și: Recalcularea pensiilor. Câți bani primesc în plus pensionarii și care este formula de calcul a pensiei


Se dau bani pentru români! Milioane de pensionari vor primi 700 de lei

Persoanele care se încadrează în această categorie sunt pensionarii care au venituri lunare mai mici sau egale cu 2.000 de lei. Plățile se fac începând cu ziua de vineri, 1 iulie 2022. Conform ministrului Muncii și Solidarității Sociale, Marius Budăi, taloanele de pensie aferente lunii iulie, cele care conțin și acest ajutor financiar, au fost tipărite.

Se dau bani pentru români. Din păcate însă, ajutorul financiar în valoare de 700 de lei, reglementat prin OUG nr. 74/2022, este acordat o singură dată. Sunt luate în calcul anumite categorii de venituri: pensiile din sistemul public de pensii şi din sistemele neintegrate sistemului public de pensii, care se plătesc în luna iulie 2022, precum şi venituri din drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, care se plătesc în luna iulie 2022 prin casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, informează Observator News.

Se dau bani pentru români. De asemenea, mai sunt luate în calcul și veniturile din indemnizația socială pentru pensionari, precum și veniturile din salarii şi asimilate salariilor realizate în luna aprilie 2022. Ministerul Muncii a precizat că banii se acordă din oficiu, prin intermediul caselor teritoriale de pensii și a caselor de pensii sectoriale.

Care sunt condițiile pe care trebuie să le respecte cei vizați?

Se dau bani pentru români. În cazul românilor care beneficiază de pensie de urmaș, plata se face către fiecare urmaș în parte. Chiar dacă veniturile plătite în luna iulie sunt aferente doar unei fracțiuni din luna iulie 2022, ajutorul financiar se acordă în cuantumul integral de 700 de lei.

Atunci când se stabilește plafonul de 2.000 de lei nu se iau în calcul și eventualele sume reprezentând drepturi restante aferente unor perioade anterioare, care se plătesc în luna iulie. Pensionarii care vor acești bani trebuie să aibă domiciliul în România. Nu se încadrează cei care au reședința obișnuită în străinătate.

Ajutorul financiar nu intră în calculul contribuţiei băneşti individuale în vederea obţinerii unui bilet de tratament balnear şi nici nu este supus executării silite, conform sursei citate anterior.


Citește cele mai bune știri de pe Informeria. Urmărește-ne pe Google News

Alte știri

© 2022 INFORMERIA.RO – Toate drepturile rezervate