Prima pagină » Actualitate » Recensământ 2022. Pericolul ascuns din spatele vizitelor recenzorilor la domiciliu

Recensământ 2022. Pericolul ascuns din spatele vizitelor recenzorilor la domiciliu

Recensământ 2022 – pe data de 31 mai 2022 a început a două fază. Un avocat ne avertizează asupra unui pericol neașteptat ce s-ar putea ascunde în spatele vizitelor recenzorilor la domiciliul oamenilor.


Citește și: Recensământul online – care sunt întrebările la care trebuie să răspunzi


Institutul Național de Statistică a anunțat că a început recenzarea pe teren, începând de marți. Până acum, 47% din români au folosit formularul online pentru autorecenzare. Însă, Avocatul Adrian Cuculis ne avertizează că trebuie să fim atenți. Furnizarea datelor personale către recenzori trebuie să fie făcută cu grijă. Nu este exclus ca pe teren să apară și recenzori falși, cu intenții nu tocmai prietenoase. Cuculis atenționează că pot exista urmări extrem de grave.

Recensământ 2022 – La ce situații neplăcute ne putem aștepta

“Atenție cui dați buletinul pentru recensământ. (…) Eu cred sincer ca vor începe și niște fraude incredibile. Destul de simplu, deși nu este obligatoriu, este posibil să vă treziți la ușa cu recenzori falși. Poate vă întrebați ce să facă practic cu datele dvs. Răspunsul este : împrumuturi rapide cu dobânzi halucinante. Recenzorul închipuit va poate cere CI-ul, îi face poza și în cel mult o săptămână sunteți bun de plată, așa că atenție pe cine primiți la ușă și cui îi dați buletinul”, scrie avocatul Adrian Cuculis pe pagina de social media.

Avocatul explică faptul că datele personale obținute de la persoanele recenzate pot fi folosite pentru a deschid credite. Pentru a ne feri de astfel de situații, el ne sfătuiește să solicităm recenzorului legitimația oficială.

“Pe toată perioada de recenzare, în îndeplinirea atribuțiilor ce le revin, personalul de recensământ se identifică prin prezentarea legitimației care le atestă calitatea. (…) Identificarea persoanelor se realizează pe baza CNP, așa că mai ușor cu buletinul”, declară Adrian Cuculis, potrivit dcnews.ro.

În timpul vizitei, recenzorul va fi echipat cu o tabletă. Acesta va pune întrebări despre datele personale de identificare ale persoanei recenzate și despre diversele dotări ale locuinței. A doua fază de recenzare va avea loc până la data de 17 iulie 2022.


Citește cele mai bune știri de pe Informeria. Urmărește-ne pe Google News

Alte știri

© 2022 INFORMERIA.RO – Toate drepturile rezervate