Prima pagină » Actualitate » Recensământ 2022 – au fost publicate statisticile. Ce spune șeful INS

Recensământ 2022 – au fost publicate statisticile. Ce spune șeful INS

de Costin Cătălin Dumitrașcu

Recensământ 2022 – au fost publicate primele statistici efectuate în urma recensământului de anul acesta. Țara noastră are acum cu 1 milion de locuitori mai puțin decât în anul 2011. Populația actuală, conform recensământului efectuat în acest an, este de 19 milioane de locuitori.


Citește și: Pornește programul Start-Up Nation 2022. Românii din diaspora pot primi până la 200.000 de lei


Recensământ 2022 – Care sunt datele oficiale

Conform datelor obținute la recensământul din 2011, populația stabilă de atunci a României era de 20,12 milioane de locuitori. Cele mai recente date spun că am pierdut între timp aproximativ un milion de locuitori. Mai multe date din rezultatele obținute la Recensământ 2022 au fost prezentate joi de către Tudorel Andrei, președintele Institutului Național de Statistică (INS).

Recensământ 2022 –  ce spune Institutul Național de Statistică (INS)

“Aproximativ 19 milioane e populația aflată pe teritoriul României. Sunt pesimist în ce privește evoluția demografică. În 2020, la 143 de pensionari aveam 100 de copii sub 15 ani. Înseamnă dezechilibre majore la pensii și pe piața muncii. Nu mai e piramida vârstelor, e o bază mică”, a declarat Andrei Tudorel, potrivit Digi 24.

Tot Andrei Tudorel a precizat și că în străinătate se află, la momentul actual, nu mai puțin de 4 milioane de români. “Am observat o tendință: orașele reședință de județ își reduc populația și crește populația din localitățile limitrofe. 600 de mii de locuințe secundare nu sunt ocupate. Căutăm explicații, cum se poate întâmpla așa ceva”, a explicat acesta. De asemeni, se pare că 95 la sută din populația estimată a țării au reușit să completeze în timp util chestionarele de recenzare pentru Recensământ 2022.

‘Mai puțin de 5% nu au oferit informațiile. Aproape 47% din populație a completat chestionarele online, noi aveam 35% ca țintă”, a adăugat Tudorel Andrei.

O surpriză o reprezintă și distribuția populației în mediile urban și rural: “Suntem o țară pestriță, cu urban și rural. 46% din populație trăiește în mediul rural”, susține Andrei.


Citește cele mai bune știri de pe Informeria. Urmărește-ne pe Google News

Alte știri

© 2022 INFORMERIA.RO – Toate drepturile rezervate