Prima pagină » Actualitate » Programul “Rabla pentru electrocasnice”. Ce nu se mai poate cumpăra

Programul “Rabla pentru electrocasnice”. Ce nu se mai poate cumpăra

Tanczos Barna, Ministrul Mediului, a anunțat că începe programul “Rabla pentru electrocasnice”, pentru anul 2022. A fost anunțată și valoarea voucherelor pe care le vor primi cei ce vor preda electrocasnice vechi.

Ministrul Mediului a pus accent și pe metodele de economisire a energiei. Mulți utilizatori încă nu iau în calcul aceste metode. Neaplicarea lor poate duce la creșterea inutilă a facturii la energie electrică, dar contribuie și la distrugerea mediului.

Înscrierile în programul “Rabla pentru electrocasnice” încep în data de 17 iunie 2022. Etapele de solicitare a voucherelor vor avea loc pe 24 iunie, 1 iulie, dar și pe 8 iulie, conform Pro TV.


Citește și: Anul școlar 2022-2023. Noua structură a anului școlar, publicată în Monitorul Oficial


Bugetul disponibil pentru programul “Rabla pentru electrocasnice” anul acesta este de 100 de milioane de lei. Bugetul este mai mare cu 25 de milioane de lei față de cel de anul trecut. În ciuda faptului că Tanczos Barna spunea că structura programului va fi păstrată în forma ei din 2021, totuși există un tip de aparat electrocasnic ce nu va mai putea fi cumpărat în cadrul programului.

Televizoarele vor fi excluse din programul “Rabla pentru electrocasnice”

“Dorim în continuare să sprijinim prin acest program eliminarea din gospodării a echipamentelor care sunt consumatoare de energie electrică într-o măsură peste limitele care astăzi pot fi atinse prin echipamente moderne, motiv pentru care, pentru fiecare echipament nou cumpărat, se predă un echipament vechi, care a consumat mai mult, a avut o eficiență mai redusă. În mare măsură programul rămâne pe aceeași structură pe care s-a desfășurat din punctul de vedere al organizării în anul 2021, vom avea în derulare un program pentru trei categorii de echipamente electrocasnice, pentru mașini de spălat rufe, mașini de spălat vase și frigidere, într-o primă etapă”, a declarat Ministrul Mediului.

“În etapa a doua o să avem laptopuri și tablete. Fără televizoare în 2022. Aer condiționat, uscătoare de rufe și aspiratoare în a treia etapă. Vom avea două sesiuni de depunere de solicitări, practic două sesiuni care vor fi precedate de câte o săptămână de înscriere în program pentru cetățenii care nu au participat în programul de anul trecut”, a declarat Tanczos Barna.


Citește cele mai bune știri de pe Informeria. Urmărește-ne pe Google News

Alte știri

© 2022 INFORMERIA.RO – Toate drepturile rezervate