Prima pagină » Actualitate » Prognoza meteo weekend 21-22 mai 2022. Val de căldură în România. Temperaturi de 33 de grade Celsius

Prognoza meteo weekend 21-22 mai 2022. Val de căldură în România. Temperaturi de 33 de grade Celsius

de Emma N Matei

Prognoza meteo weekend 21-22 mai 2022. Vine un val de căldură în România, iar în anumite zone va fi depășit pragul de 30 de grade Celsius. Meteorologii au anunțat cum va fi vremea în toată țara, dar și în București.

După ce am avut parte de câteva zile cu temperaturi mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă și cu furtuni, se pare că se reîntorc temperaturile de vară.


Citește și: Ce se întâmplă dacă ești lovit în trafic de o mașină fără RCA. Cine plătește daunele


Prognoza meteo weekend 21-22 mai 2022. Val de căldură în România

Cum va fi vremea sâmbătă?

Vremea devine deosebit de caldă în aproape toată țara, fiind local călduroasă în jumătatea de sud. În prima parte a zilei, cerul va fi variabil, în timp ce după amiază apar temporar înnorări accentuate în jumătatea nordică. Tot aici sunt șanse să apară local și averse de ploaie, însoțite de descărcări electrice și de intensificări ale vântului.

Ploile din jumătatea nordică a țării vor avea caracter torențial, iar izolat se înregistrează cantități însemnate de apă, dar și grindină. În restul teritoriului, aceste fenomene se manifestă cu totul izolat. Temperaturile maxime se încadrează între 26 și 33 de grade Celsius, în timp ce temperaturile minime se vor situa între 10 și 18 grade Celsius.

Prognoza meteo weekend 21-22 mai 2022. La București, vremea va fi călduroasă, iar cerul variabil, cu anumite înnorări seara și noaptea. Sunt șanse reduse să apară averse de ploaie. Vântul suflă slab și moderat, iar temperatura maximă atinge pragul de 31 de grade Celsius. Temperatura minimă se situează între 15 și 17 grade Celsius, anunță ANM, conform Antena 3.

Temperaturi de 33 de grade Celsius

Cum va fi vremea duminică?

În sudul țării, vremea va fi caldă, iar în restul teritoriului temperaturile vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, prezentând unele înnorări, iar izolat apar ploi slabe, în special în jumătatea estică.

Prognoza meteo weekend 21-22 mai 2022. Vântul prezintă intensificări în zona montană, mai ales pe creste. Local apar rafale cu viteze mai reduse în restul teritoriului. Temperaturile maxime se situează între 19 și 30 de grade Celsius, în timp ce temperaturile minime se încadrează între 5 și 17 grade Celsius.

La București, vremea va fi caldă, iar cerul va fi variabil. În prima parte a zilei, apar înnorări și sunt șanse de ploi slabe. Vântul suflă slab și moderat. Temperatura maximă se va situa între 27 și 28 de grade Celsius, în timp ce temperatura minimă se va încadra între 12 și 15 grade Celsius.


Citește cele mai bune știri de pe Informeria. Urmărește-ne pe Google News

Alte știri

© 2022 INFORMERIA.RO – Toate drepturile rezervate