Prima pagină » Actualitate » Prognoza meteo pe 4 săptămâni, intervalul 16 mai-13 iunie 2022. Cum va fi vremea în prima lună de vară?

Prognoza meteo pe 4 săptămâni, intervalul 16 mai-13 iunie 2022. Cum va fi vremea în prima lună de vară?

de Emma N Matei

Specialiștii ANM au anunțat acum prognoza meteo pe 4 săptămâni. Cum va fi, de fapt, vremea în prima lună de vară? S-a aflat ce temperaturi ne așteaptă în intervalul 16 mai-13 iunie 2022.

Se pare că finalul primăverii ne aduce temperaturi mai mari decât cele normale pentru această perioadă, cu unele excepții, se arată pe site-ul ANM. Din păcate însă, se pare că a început deja și sezonul secetos, căci regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a teritoriului în următoarele 4 săptămâni.


Citește și: Avertizare meteo de vreme severă. Cod galben de ploi torențiale, grindină și vijelii în 14 județe din țară. Prognoza meteo specială pentru București


Prognoza meteo pe 4 săptămâni. Cum va fi vremea în prima lună de vară?

Săptămâna 16.05.2022 – 23.05.2022

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile vestice și sud-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane.

Prognoza meteo pe 4 săptămâni. Săptămâna 23.05.2022 – 30.05.2022

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în regiunile estice, sudice și sud-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Regimul pluviometric va fi local excedentar în extremitatea de nord a țării, dar și în general deficitar în regiunile extracarpatice. În rest va fi apropiat de cel normal.

Săptămâna 30.05.2022 – 06.06.2022

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile extracarpatice.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în majoritatea regiunilor, dar mai ales în jumătatea nord-vestică a țării.

Prognoza meteo pe 4 săptămâni. Săptămâna 06.06.2022 – 13.06.2022

Mediile valorilor termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile estice, sudice și sud-vestice. În rest vor fi apropiate de cele normale.

Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi local deficitar în regiunile vestice și sud-vestice. În rest va fi în general apropiat de cel normal.


Citește cele mai bune știri de pe Informeria. Urmărește-ne pe Google News

Alte știri

© 2022 INFORMERIA.RO – Toate drepturile rezervate