Prima pagină » Actualitate » Prognoza meteo 7 iulie 2022. Vremea se răcește semnificativ. Unde va ploua joi?

Prognoza meteo 7 iulie 2022. Vremea se răcește semnificativ. Unde va ploua joi?

de Emma N Matei

Prognoza meteo 7 iulie 2022. După o perioadă de caniculă insuportabilă, specialiștii ANM anunță că vremea se răcește semnificativ. Acum s-a aflat unde va ploua, de fapt, joi?

Valorile termice scad în regiunile estice și sud-estice. Maximele la nivelul întregului teritoriu se vor situa între 25 și 30 de grade Celsius. Dimineața, dar și în cursul zilei, va ploua în Transilvania, în Moldova, în Muntenia și în Oltenia. Înnorările temporar accentuate vor provoca averse torențiale de ploaie, însoțite de frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.


Citește și: Apele Române recomandă utilizarea rațională a apei. Unde este secetă


Prognoza meteo 7 iulie 2022. Vremea se răcește semnificativ în toată țara

Pe arii restrânse, cantitățile de apă pot depăși 25…40 l/mp și izolat 50 l/mp. În restul țării, cerul se menține variabil, dar pot apărea fenomene asociate instabilității atmosferice pe suprafețe mici, în special după-amiază în sud-est și noaptea în vest. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 8 și 9 grade Celsius în depresiuni, precum și între 20 și 22 de grade Celsius pe litoral.

Prognoza meteo 7 iulie 2022. La București, se răcește semnificativ. Temperatura maximă va fi de 27 de grade Celsius, în timp ce temperatura minimă se va situa între 15 și 18 grade Celsius. Dimineața apar înnorări temporar accentuate, însoțite de averse torențiale, descărcări electrice și intensificări ale vântului, conform Observator News.

La munte, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, în special în prima parte a intervalului. Sunt șanse să apară averse însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab până la moderat, cu intensificări de scurtă durată în intervalul în care plouă. Temperaturile vor fi asemănătoare cu cele din ziua precedentă.

Prognoza meteo 7 iulie 2022. Pe litoral, vremea se răcește, cerul va fi variabil, iar după-amiaza apar înnorări și vor fi condiții de averse însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab până la moderat, cu intensificări trecătoare pe timpul zilei. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 și 29 de grade Celsius, iar cele minime se vor situa între 19 și 22 de grade Celsius. Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 23 și 25 de grade.


Citește cele mai bune știri de pe Informeria. Urmărește-ne pe Google News

Alte știri

© 2022 INFORMERIA.RO – Toate drepturile rezervate