Prima pagină » Actualitate » Prognoza meteo 6 aprilie 2022. Cum va fi vremea în toată țara? Anunțul ANM

Prognoza meteo 6 aprilie 2022. Cum va fi vremea în toată țara? Anunțul ANM

de Emma N Matei

Prognoza meteo 6 aprilie 2022. Meteorologii ANM anunță cum va fi, de fapt, vremea în toată țara. Prognoza meteo și pentru Capitală. Val de căldură în București.

După o perioadă plină de coduri galbene de vânt și schimbări bruște de temperatură, se pare că urmează să vină în sfârșit, cu adevărat, primăvara în România.

Prognoza meteo 6 aprilie 2022. Cum va fi vremea în toată țara?

Conform specialiștilor ANM vine o perioadă călduroasă, iar temperaturile din toată țara vor depăși valorile termice normale pentru acest interval din an. Mai mult decât atât, temperaturile sunt oficial în creștere în toată țara, iar vremea va fi tot mai caldă în perioada următoare.

Cerul va fi mai mult senin în aproape toate zonele, cu excepția regiunilor nord-vestice și nordice. În aceste regiuni, cerul va prezenta înnorări în cursul zilei de astăzi, iar pe alocuri vor cădea și ploi slabe, anunță A1.

În timpul nopții, apare ceața, iar aria precipitațiilor se extinde treptat, până va cuprinde toată zona de sud-vest a țării. De asemenea, pe crestele Meridionalilor apar astăzi precipitații mixte, sub formă de lapoviță și de ninsoare.

Însă, conform meterorologilor ANM, nu scăpăm total de rafale. Vântul va sufla slab și moderat astăzi, în majoritatea zonelor țării. Prezintă intensificări în zonele montane înalte, acolo unde viteza vântului va depăși izolat pragul de 70 de kilometri pe oră.

Temperaturile maxime de astăzi, miercuri, 6 aprilie 2022, se încadrează între 23 și 13 grade Celsius. Valorile termice minime se încadrează între 12 și 2 grade Celsius. Izolat, în timpul nopții, apare bruma, iar pe arii restrânse, se instalează ceața.


 Citește și: Anul școlar 2022-2023. Noua structură a anului școlar, publicată în Monitorul Oficial


Prognoza meteo pentru București. Anunțul ANM pentru astăzi

Conform anunțului făcut de meteorologii ANM, astăzi se manifestă o ușoară creștere a temperaturilor. Valorile termice vor fi unele mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă.

Cerul va fi mai mult senin, iar spre seară apar înnorări. Sunt șanse slabe de precipitații, iar vântul suflă slab spre moderat. Temperatura maximă a zilei va fi de 22 de grade Celsius, în timp ce temperatura minimă va fi de 7 grade Celsius.


Citește cele mai bune știri de pe Informeria. Urmărește-ne pe Google News

Alte știri

© 2022 INFORMERIA.RO – Toate drepturile rezervate