Prima pagină » Actualitate » Prognoza meteo 3 iulie 2022. Nu scăpăm de caniculă! Temperaturi maxime de 36 de grade Celsius

Prognoza meteo 3 iulie 2022. Nu scăpăm de caniculă! Temperaturi maxime de 36 de grade Celsius

de Emma N Matei

Prognoza meteo 3 iulie 2022. Din păcate, se pare că nu scăpăm încă de caniculă. Astăzi vor fi temperaturi maxime care ating pragul de 36 de grade Celsius.

Vremea rămâne călduroasă, caniculară mai ales în zonele de câmpie, acolo unde disconfortul termic va fi unul ridicat. Indicele temperatură umezeală va depăși din nou pragul critic de 80 de unități.


Citește și: Indicele ROBOR a ajuns la cea mai mare valoare din ultimii 12 ani


Prognoza meteo 3 iulie 2022. Val de caniculă în România

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate mai ales după-amiaza și seara. Se vor semnala averse de ploaie, însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului cu aspect de vijelie. Aceste fenomene meteo apar astăzi local în zonele de deal și munte, în nord-est, centru și sud-vest, dar și izolat în restul teritoriului.

Ploile vor avea și caracter torențial, cantitățile de apă depășind 20…40 l/mp pe arii restrânse. De asemenea, poate cădea și grindină. Temperaturile maxime se situează între 27 și 36 de grade Celsius, în timp ce temperaturile minime se încadrează între 12 și 23 de grade Celsius.

La București, se menține canicula, iar disconfortul termic va fi ridicat. indicele temperatură umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități, conform Observator News. Apare instabilitatea atmosferică, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi între 34 și 35 de grade Celsius, în timp ce temperatura minimă va fi între 18 și 20 de grade Celsius.

La munte, apar înnorări temporar accentuate mai ales în a doua parte a zilei. Cerul va fi variabil, dar se vor semnala averse de ploaie, însoțite de descărcări electrice și de intensificări ale vântului. Pe arii restrânse, cantitățile de apă vor depăși 20…40 l/mp și va cădea grindină.

Pe litoral, vremea va fi predominant frumoasă, dar disconfortul termic se menține ridicat. Temperaturile maxime vor fi între 26 și 29 de grade Celsius, în timp ce temperaturile minime se vor situa între 19 și 22 de grade Celsius. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe timpul zilei. Temperatura apei mării va fi între 23 și 28 de grade Celsius.


Citește cele mai bune știri de pe Informeria. Urmărește-ne pe Google News

Alte știri

© 2022 INFORMERIA.RO – Toate drepturile rezervate