Prima pagină » Actualitate » Prognoza meteo 20 aprilie 2022. Iarna nu se dă bătută! Zonele afectate de ninsori, înainte de Paște

Prognoza meteo 20 aprilie 2022. Iarna nu se dă bătută! Zonele afectate de ninsori, înainte de Paște

de Emma N Matei

Prognoza meteo 20 aprilie 2022. Din păcate, deși mai este foarte puțin timp până la Paște, se pare că iarna nu se dă bătută atât de ușor! Meteorologii au anunțat acum care sunt zonele afectate de ninsori.

Vremea se va menține rece în cea mai mare parte a țării, iar cerul va fi variabil. Apar înnorări și precipitații pe arii restrânse în vest, sud-vest și sud-est, dar izolat în restul țării.

Prognoza meteo 20 aprilie 2022. În zonele joase de relief vor fi sub formă de ploaie, iar la munte apar ninsorile. Vântul va sufla slab și moderat, în timp ce local în centru și izolat în nord și în dealurile sudice apare bruma.


Citește și: Cum va fi vremea de Paște și de 1 Mai 2022. Prognoza meteo ANM pentru următoarele două săptămâni


Prognoza meteo 20 aprilie 2022. Iarna nu se dă bătută!

Valorile termice generale vor fi sub media normală pentru această perioadă, pe tot teritoriul țării. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 și 15 grade, în timp ce temperaturile minime vor fi cuprinse între -3 și 6 grade Celsius.

Prognoza meteo 20 aprilie 2022. Cerul va fi temporar noros în jumătatea sudică a țării, acolo unde va ploua local. Izolat, în mod special în Dobrogea, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp. La munte vor fi ninsori puternice și se va depune strat de zăpadă.

De asemenea, în zonele montane, mai ales pe crestele Carpaților Meridionali, vor bate rafale de vânt. Pe litoral, vântul va bate slab, în mod trecător.

Prognoza meteo 20 aprilie 2022. În București, se menține o atmosferă închisă și va ploua trecător, anunță specialiștii ANM. Temperaturile maxime vor atinge pragul de 13 grade Clsius, în timp ce temperatura minimă pe timpul nopții va ajunge până la 1 grad Celsius.

Din păcate, anul acesta nu ne-am putut bucura prea mult timp de vremea frumoasă înainte de sărbătorile pascale. A venit un val puternic de frig, care a afectat toată țara, chiar din ziua de Florii. Nici înainte de Paște nu pare că temperaturile cresc prea mult, însă situația se va schimba radical în zilele următoare, când se încălzește din nou vremea.


Citește cele mai bune știri de pe Informeria. Urmărește-ne pe Google News

Alte știri

© 2022 INFORMERIA.RO – Toate drepturile rezervate