Prima pagină » Actualitate » Prognoza meteo 19 aprilie 2022. Val de frig în România. Care sunt zonele afectate?

Prognoza meteo 19 aprilie 2022. Val de frig în România. Care sunt zonele afectate?

de Emma N Matei

Prognoza meteo 19 aprilie 2022. Din păcate, se pare că persistă un val de frig în România. Meteorologii ANM anunță că temperaturile continuă să fie mai scăzute decât cele normale pentru aceest interval.

Vremea rămâne rece pe aproape tot teritoriul țării, iar cerul va fi mai mult înnorat în majoritatea zonelor țării. Cresc șansele de precipitații, mai ales în zona montană înaltă, unde sunt așteptate inclusiv ninsori.

Local, vor apărea și precipitații sub formă de ploaie, în centrul și în sudul țării, dar cantitățile de apă nu vor fi unele însemnate. Mai degrabă, precipitațiile vor avea caracter de averse.

Prognoza meteo 19 aprilie 2022. Val de frig în România

La munte, dar și în zona Transilvaniei, va ninge și vor apărea și precipitații sub formă de lapoviță. În zona Carpaților Meridionali, cantitatea de precipitații va depăși 10/mp.

Vântul va sufla astăzi slab și moderat în majoritatea zonelor țării, iar temperaturile maxime de astăzi se vor încadra între 12 și 7 grade. În schimb, valorile termice minime se vor încadra între 6 și -3 grade Celsius, anunță ANM, conform A1.

Prognoza meteo pentru București

Prognoza meteo 19 aprilie 2022. În Capitală, cerul va fi mai mult noros, cu șanse de precipitații slabe, local. Vântul va sufla slab, până la moderat, în timp ce maxima zilei va fi de 10 grade. Valoarea termică minimă ar putea atinge pragul de 2 grade Celsius.


Citește și: Cum va fi vremea de Paște și de 1 Mai 2022. Prognoza meteo ANM pentru următoarele două săptămâni


Avertizare meteorologică de vreme rea

Prognoza meteo 19 aprilie 2022. Ieri, 18 aprilie, a fost emisă din partea Autorității Naționale de Meteorologie o avertizare de vreme rea.

Interval de valabilitate: 18 aprilie, ora 10 – 20 aprilie, ora 10
Fenomene vizate: vreme deosebit de rece, brumă, ninsori îndeosebi la munte
Zone afectate: conform textului

În intervalul menționat, vremea va fi deosebit de rece, iar pe parcursul nopților local în nordul și centrul țării, precum și în zonele submontane, temperaturile minime vor fi preponderent negative și se va produce brumă.

Temporar la munte va ninge și, mai ales în zona înaltă a Carpaților Meridionali, se va depune strat nou de zăpadă. Izolat și trecător precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare vor fi și în restul țării.

Notă: Luni (18 aprilie) local și temporar vântul va avea intensificări în estul teritoriului, cu viteze în general de 45…55 km/h”, se arată în anunțul ANM de pe Meteo România.


Citește cele mai bune știri de pe Informeria. Urmărește-ne pe Google News

Alte știri

© 2022 INFORMERIA.RO – Toate drepturile rezervate