Prima pagină » Actualitate » Prognoza meteo 17 mai 2022. Vreme instabilă și ploi cu descărcări electrice. Cum va fi vremea în București?

Prognoza meteo 17 mai 2022. Vreme instabilă și ploi cu descărcări electrice. Cum va fi vremea în București?

de Emma N Matei

Prognoza meteo 17 mai 2022. Vremea rămâne caldă pe aproape tot teritoriul țării, dar devine instabilă. Apar înnorări temporar accentuate și se semnalează averse, descărcări electrice, precum și intensificări ale vântului.

Aceste fenomene se manifestă inițial în regiunile vestice, în prima parte a zilei. În cea de-a doua parte a zilei, apar și în regiunile de sud-vest, centru, nord și nord-est.

Prognoza meteo 17 mai 2022. Vreme instabilă și ploi cu descărcări electrice

Cerul rămâne variabil în sud și în sud-est, cu vreme instabilă, ploi cu descărcări electrice și intensificări ale vântului spre seară și noaptea. Ploile au caracter torențial. Într-un interval scurt de timp ori prin acumulare, cantitățile de apă depășesc local 25…35 l/mp. Pe arii restrânse, în special în Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia și sudul Transilvaniei, apar vijelii și grindină.

În zona montană înaltă, spre sfârșitul zilei, apar trecător precipitații mixte. Temperaturile maxime se încadrează între 20 și 31 de grade Celsius, în timp ce temperaturile minime se încadrează între 7 și 15 grade Celsius, anunță ANM, conform Observator.


Prognoza meteo 17 mai 2022. Citește și: Prognoza meteo pe 4 săptămâni, intervalul 16 mai-13 iunie 2022. Cum va fi vremea în prima lună de vară?


La București, vremea rămâne caldă, dar devine instabilă. Cerul este variabil, cu înnorări mai accentuate spre seară și noaptea. Apar averse de ploaie, însoțite de descărcări electrice și de intensificări ale vântului, care pot lua inclusiv aspect de vijelie. Temperaturile maxime se încadrează între 28 și 30 de grade Celsius, în timp ce temperaturile minime se încadrează între 14 și 15 grade Celsius.

Prognoza meteo 17 mai 2022. La munte, vremea devine instabilă, iar cerul va avea înnorări temporar accentuate, cu averse și descărcări electrice. Aceste fenomene apar inițial în Carpații Occidentali, dar se extind apoi în toate masivele montane. Ploile au caracter torențial, iar pe arii restrânse apare grindina. Vântul va bate mai intens pe timpul nopții, cu viteze mari pe creste. Peste noapte, trecător, apar precipitații mixtre în zona înaltă.

Prognoza meteo 17 mai 2022. Pe litoral va fi o vreme caldă, dar instabilă. Cerul prezintă înnorări temporare, cu averse ce pot avea și caracter torențial pe seară și noaptea. Acestea vor fi însoțite de descărcări electrice, existând pericolul să apară și condiții de grindină. Vântul va sufla moderat, dar apar rafalele pe timpul nopții, cu viteze de 45 – 55 km/h. Temperaturile maxime se încadrează între 21 și 25 de grade Celsius, în timp ce temperaturile minime se încadrează între 15 și 16 grade Celsius.


Citește cele mai bune știri de pe Informeria. Urmărește-ne pe Google News

Alte știri

© 2022 INFORMERIA.RO – Toate drepturile rezervate