Prima pagină » Actualitate » Prognoza meteo 17 iunie 2022. Cum va fi vremea vineri? Revin furtunile în România

Prognoza meteo 17 iunie 2022. Cum va fi vremea vineri? Revin furtunile în România

de Emma N Matei

Prognoza meteo 17 iunie 2022. Meteorologii au anunțat oficial cum va fi vremea vineri. Se pare că revin furtunile în România, din păcate pentru cei care sperau să aibă parte de vreme frumoasă la final de săptămână.

Instabilitatea atmosferică se extinde treptat, așa că vor apărea fenomene meteo extreme în cea mai mare parte a țării, în mod special în zonele de deal și de munte, dar și în centru, sud și est. Acestea vor fi mai intense după-amiaza și seara.


Citește și: Ceartă la Parlament. Ce îi reproșează Drulă lui Bode


Prognoza meteo 17 iunie 2022. Cum va fi vremea vineri?

Cerul va prezenta înnorări temporar accentuate, însoțite de averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25…40 l/mp pe arii restrânse. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 30 de grade Celsius, în timp ce temperaturile minime se vor situa între 9 și 18 grade Celsius.

Prognoza meteo 17 iunie 2022. La București, după-amiaza sunt șanse mari să apară averse de ploaie, însoțite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. Temperatura maximă atinge pragul de 29 de grade Celsius, în timp ce temperatura minimă se va încadra între 15 și 17 grade Celsius.

La munte, instabilitatea atmosferică se extinde treptat, așa că se intensifică fenomenele meteo extreme, în specială după-amiaza și seara. Cantitățile de apă depășesc pe arii restrânse 25…40 l/mp, anunță ANM, conform Observator News.

Prognoza meteo 17 iunie 2022. Pe litoral, vremea va fi frumoasă în general ziua, dar devine apoi instabilă, în a doua parte a intervalului. Trecător apar averse și descărcări electrice, în timp ce vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se încadrează între 23 și 25 de grade Celsius, în timp ce temperaturile maxime se vor încadra între 17 și 18 grade Celsius. Temperatura apei mării se va situa între 21 și 23 de grade Celsius.


Citește cele mai bune știri de pe Informeria. Urmărește-ne pe Google News

Alte știri

© 2022 INFORMERIA.RO – Toate drepturile rezervate