Prima pagină » Actualitate » Prognoza meteo 16 iulie 2022. Canicula se menține. Cum va fi pe litoral

Prognoza meteo 16 iulie 2022. Canicula se menține. Cum va fi pe litoral

de Costin Cătălin Dumitrașcu

Prognoza meteo 16 iulie 2022 – căldura se menține în cea mai mare parte a țării. În sud-est, vremea va fi caniculară. Aici, disconfortul termic va avea valori ridicate, indicele temperatură-umezeală (ITU) urmând să atingă și să depășească pragul critic de 80 de unități.

Vor exista și înnorări, local accentuate, după-amiaza și seara. Atunci vor ave aloc averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, care va putea lua și aspect de vijelie. Rafalele vor putea depăși viteza de 60-70 km/h, la munte, în regiunile sudice și sud-estice și izolat în rest, cu o probabilitate mai mare în centru și est, potrivit Observator.

Precipitațiile vor putea depăși 20-30 de litri pe metru pătrat. Vântul nu va avea intensificări importante, excepție făcând Maramureș, Transilvania și sud-vestul Olteniei. Temperaturile maxime se vor situa în intervalul 24-36 de grade, iar minimele între 6 și 22 de grade Celsius.


Citește și: Europa arde. Mii de oameni au fost evacuați


Prognoza meteo 16 iulie 2022 – București

În capitală, vremea va fi călduroasă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau chiar depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, iar spre a doua jumătate a zilei cresc șansele de averse cu descărcări electrice și rafale de vânt. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 33 de grade Celsius.

Vremea la munte

Prognoza meteo 16 iulie 2022. În zona montană, temperaturile vor înregistra o ușoară scădere. Și aici se vor semnala averse de ploaie, însoțite de descărcări electrice și rafale de vânt, mai ales după-amiaza și seara, local în Carpații Meridionali și în Carpații Orientali și izolat în restul zonei montane. Cantitățile de apă vor putea depăși 20-30 de litri pe metru pătrat.

Vremea la mare

Pe litoral va fi cald. La orele amiezii, disconfortul termic se va menține la valori ridicate. Maximele vor fi între 28 și 30 de grade Celsius, iar minimele între 19 și 22 de grade. Spre a doua parte a zilei vor exista și aici șanse de averse de ploaie însoțite de descărcări electrice și rafale de vânt, dar și de grindină. Cantitățile de precipitații pot fi local însemnate. Apa mării va avea în jur de 23-25 de grade.


Citește cele mai bune știri de pe Informeria. Urmărește-ne pe Google News

Alte știri

© 2022 INFORMERIA.RO – Toate drepturile rezervate