Prima pagină » Actualitate » Inspectoratele școlare au primit procedura pentru simulările de Bacalaureat și Evaluare Națională

Inspectoratele școlare au primit procedura pentru simulările de Bacalaureat și Evaluare Națională

de Costin Cătălin Dumitrașcu

Instrucțiunile pentru simulările de Bacalaureat și Evaluare Națională au fost semnate de către secretarul de stat Florian Lixandru. Documentul poate fi accesat AICI, conform educatieprivata.ro.

Mai jos prezentăm calendarul pentru simulările de Bacalaureat și Evaluare Națională

Simularea pentru Evaluare Națională, pentru elevii clasei a VIII-a

4 aprilie 2022: Limba și literatura română (probă scrisă)
5 aprilie 2022: Matematică (probă scrisă)
6 aprilie 2022: Limba și literatura maternă – probă scrisă
14 aprilie 2022: Afișarea rezultatelor

Calendarul simulării pentru examenul de Bacalaureat

28 martie 2022: Proba E) a) – probă scrisă – Limba și literatura română
29 martie 2022: Proba E) c) – probă scrisă – proba obligatorie a profilului
30 martie 2022: Proba E) d) – probă scrisă – proba la alegere a profilului și specializării
31 martie 2022: Proba E) b) – probă scrisă – Limba și literatura maternă
14 aprilie 2022: Afișarea rezultatelor


Citește și: Când trecem la ora de vară și cum ne afectează

Materiile incluse

În anul școlar 2021-2022, simularea pentru Evaluarea Națională se va organiza la următoarele materii: matematică, limba și literatura română și limba și literatura maternă, pentru acei elevi care aparțin minorităților naționale ce au făcut gimnaziul în limba maternă.

Pentru Bacalaureat, materiile incluse în simulare vor fi: sociologie, filosofie, economie, istorie, fizică, chimie, matematică, biologie, informatică, geografie, argumentare și comunicare, logică, psihologie, limba și literatura română și limba și literatura maternă, pentru acei elevi care aparțin minorităților naționale ce au făcut gimnaziul în limba maternă.

Ce se întâmplă cu notele obținute la simulări

Documentul care dictează regulile pentru simulările de Bacalaureat și Evaluare Națională prevede că “rezultatele obținute de elevii la simularea Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a și la simularea probelor scrise ale examenului național de bacalaureat, în anul școlar 2021 – 2022 sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat aceste simulări, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adaptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare”.

Același document mai spune că “notele obținute la simulările naționale nu se trec în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog”.


Citește cele mai bune știri de pe Informeria. Urmărește-ne pe Google News

Alte știri

© 2022 INFORMERIA.RO – Toate drepturile rezervate