Prima pagină » Actualitate » Pornește programul Start-Up Nation 2022. Românii din diaspora pot primi până la 200.000 de lei

Pornește programul Start-Up Nation 2022. Românii din diaspora pot primi până la 200.000 de lei

de Costin Cătălin Dumitrașcu

Prin programul Start-Up Nation 2022, românii care vor să-și pornească o afacere în țară, dar se află în diaspora, pot primi până la 200 de mii de lei, conform Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului.

Ce spune ministerul antreprenoriatului și turismului despre Start-Up Nation 2022

„România este acasă! Aici putem clădi împreună un prezent şi un viitor tot mai prosper, atât pentru noi, cât şi pentru copiii noştri. Sunt multe oportunităţi de care puteţi profita! Una dintre ele este programul Start-Up Nation, care are în premieră un pilon dedicat diasporei. Concret, veţi putea accesa o finanţare nerambursabilă de până la 200.000 lei pentru a vă deschide propria afacere în ţară! România vă aşteaptă!”, a spus Constantin-Daniel Cadariu, ministrul antreprenoriatului şi turismului, potrivit Pro TV.


Citește și: Un vulcan a erupt în Islanda, în apropierea capitalei


Suma maximă care poate fi obținută prin programul Start-Up Nation 2022 este de 200 de mii de lei. Aceasta poate fi accesată, însă, doar dacă proiectul de afacere creează cel puțin două locuri de muncă în cadrul noii companii. Pentru un singur loc de muncă în noua firmă, se pot accesa maxim 100 de mii de lei. Altă regulă obligatorie este ca inițiatorul proiectului să acopere 5% din valoarea eligibilă a proiectului.

Pentru românii din diaspora, trebuie îndeplinite și alte reguli în plus, față de regulile standard. Astfel, ei trebuie să aducă dovada domiciliului sau rezidenței în străinătate pe ultimele 12 luni, până la momentul înscrierii. Documentele admise sunt un permis de şedere sau o dovadă de stabilire, o viză de rezidenţă sau de lungă şedere sau certificatele de rezidenţă.

Înscrierile se realizează exclusiv online, la granturi.imm.gov.ro. Înscrierile au loc până la data de 1 septembrie 2022. Bugetul total va fi de aproximativ 20 de milioane de lei. Obiectivul Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului (MAT), instituţie care gestionează şi implementează programul, este finanțarea a o mie de noi companii prin programul Start-Up Nation 2022.


Citește cele mai bune știri de pe Informeria. Urmărește-ne pe Google News

Alte știri

© 2022 INFORMERIA.RO – Toate drepturile rezervate