Prima pagină » Actualitate » Pompierii români detașați în Franța au ajuns la capătul puterilor

Pompierii români detașați în Franța au ajuns la capătul puterilor

de Costin Cătălin Dumitrașcu

Pompierii români care au fost detașați în Franța, dar și în Spania și chiar Marea Britanie, au ajuns la capătul puterilor, după ce zile întregi s-au luptat cu flăcările care ard neîncetat. În Spania,  incendiile de vegetație au distrus mii de hectare de teren. Mai multe localități de pe coasta de est a Spaniei au fost evacuate din cauza incendiilor de vegetație.

Și în Marea Britanie, meteorologii se așteaptă, din păcate, la incendii de vegetație și inundații de proporții, după valul de caniculă extremă.


Citește și: Chimicale sintetice permanente, legate de cancerul de ficat. Ce spun cercetătorii


Pompierii români, printre eroii care protejează Franța de flăcările ucigașe

În regiunea orașului Bordeaux, în Franța, incendiile continuă să ardă și să distrugă totul în jurul lor. Doar în ultimele câteva zile, autoritățile franceze au evacuat mai mult de 3 mii de oameni din zonele amenințate de flăcările puternice. Hectare întregi de pădure au fost distruse complet de focul nemilos. Sute de pompieri se luptă în continuu cu flăcările, iar printre ei se află și câteva zeci de pompieri români.

O echipă de la postul de televiziune CNN a luat legătura cu aceștia, pe teren, conform Pro TV.

„Aceștia sunt pompieri români. Au venit, la fel ca alții din toată Europa, să îi ajute pe pompierii francezi. Mulți dintre ei spun că lunile iulie și august s-au dovedit atât de fierbinți, periculoase și dificile din cauza incendiilor, încât sunt extenuați, echipamentele lor sunt afectate și cu toții au nevoie de odihnă”, transmite Melissa Bell, corespondent CNN, de la fața locului.

Și în Spania sunt probleme din cauza incendiilor de vegetație. Flăcările au apărut în zonă acum câteva săptămâni. Chiar dacă în ultimele zile a mai plouat, pământul este atât de uscat încât precipitațiile nu ajută prea mult.

„Toate deciziile pe care le luăm au rolul de a-i proteja pe cetățeni. Așa că vrem să-i asigurăm pe primarii din zonele afectate de eforturile pompierilor și să le cerem să ne ajute cu evacuarea cetățenilor”, declară Jose Maria Angel, secretar regional de securitate.


Citește cele mai bune știri de pe Informeria. Urmărește-ne pe Google News

Alte știri

© 2022 INFORMERIA.RO – Toate drepturile rezervate