Prima pagină » Actualitate » O navă cu migranți s-a scufundat în Marea Egee. Ce spun autoritățile

O navă cu migranți s-a scufundat în Marea Egee. Ce spun autoritățile

de Costin Cătălin Dumitrașcu

Miercuri, 10 august 2022, o navă cu migranți s-a scufundat în sud-estul Mării Egee, în largul Greciei, iar 50 de oameni sunt dați dispăruți. 29 din cei aflați la bordul ambarcațiunii au fost salvați, însă despre ceilalți pasageri nu se știe încă nimic la momentul de față.


Citește și: Olivia Newton-John a murit! Actrița din Grease avea 73 de ani și suferea de cancer


Ce spun autoritățile după ce o navă cu migranți s-a scufundat în Marea Egee

Un responsabil al biroului Gărzii de Coastă a anunțat, miercuri, spre sfârșitul dimineții, conform Pro TV, că “Potrivit declarațiilor celor 29 de persoane salvate, pe navă se aflau 80 de persoane, deci până la 50 de persoane sunt date dispărute”.

Ministrul marinei comerciale grecești,  Yannis Plakiotakis, a ordonat începerea operațiunii de salvare, după ce o navă cu migranți s-a scufundat în Marea Egee, în largul insulelor Karpathos și Rhodos. Nava cu migranți pornise din Antalya, din Turcia și ar fi urmat să ajungă în Italia. Operațiunea de salvare implică prezența a două nave de patrulare ale Gărzii de Coastă, în zona naufragiului și un elicopter al forțelor aeriene.

Skai Nikos Kokalas, purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă, a explicat la radio că în zonă sunt la momentul de față rafale puternice de vânt, precizând de asemenea că „numeroşi naufragiaţi nu purtau veste de salvare”.

Incidentul nu este unul izolat, din păcate. Zona Mării Mediterane dintre insulele grecești și coastele Turciei este un canal de navigație cu riscuri extrem de mari, mai ales pentru ambarcațiuni mici sau improvizate. Sute de persoane și-au pierdut viața, de-a lungul timpului, încercând să traverseze ilegal prin acest culoar maritim. Conform Organizaţiei internaţionale pentru migraţie (OIM), 64 de oameni au murit în Mediterana de Est doar de la începutul anului, încercând să migreze spre Europa.  În 2021 au murit alte 111 persoane, încercând să traverseze Marea Egee astfel.


Citește cele mai bune știri de pe Informeria. Urmărește-ne pe Google News

Alte știri

© 2022 INFORMERIA.RO – Toate drepturile rezervate